Truer med at dele strip-video

Hej

Min ekskæreste har videoer af mig hvor jeg stripper ned til ingenting. Nu truer han med at lægge dem på facebook, hvis jeg ikke gør alt, hvad han siger, som at for eksempel lave nye videoer til ham og/eller tage billeder af min røv.

Jeg skal gøre alt, hvad han siger i 10 dage, men er bange for, at han ikke har tænkt sig at slette det hele, og ved ikke hvad jeg skal gøre hvis det kommer ud på internettet.

___________________

Svar fra SletDet

 

Hej du,

Tak for dit spørgsmål til brevkassen.

Jeg kan godt forstå, at det er en ubehagelig og vanskelig situation, du er i - godt du skriver til os. 

Først vil jeg fortælle dig, at dét, som din ekskæreste gør, er meget forkert. Det er faktisk ulovligt at lægge intime billeder op uden at have fået lov af den person, som er på billederne. Det kalder man for samtykke, og du kan læse mere om det her.

Derfor skal du sige til din ekskæreste, at det han gør, er ulovligt - og det, at han forsøger at true dig til at sende flere videoer eller billeder, gør det endnu værre. Du skal ikke lægge under for hans trusler, selvom det kan føles som din eneste mulighed - men det gør bare situationen værre at sende flere billeder, fordi han så vil presse dig til at sende endnu mere. Derfor er det altså ikke en god idé at gøre alt, hvad han siger i 10 dage. Jeg håber, at du vil overveje dette kraftigt.

Det kan være en god ide at inddrage en voksen, som du stoler, eksempelvis din lærer eller dine forældre, som kan hjælpe med at understrege alvorligheden overfor din ekskæreste og få ham til at slette billederne. Her kan det være hjælpsom, hvis du gemmer de beskeder, han har sendt til dig, hvor han truer dig - så kan det nogle gange være lidt lettere at forklare til andre, hvad der er sket. Jeg forstår godt, at det kan være rigtig svært at åbne op om denne situation til en voksen, men jeg ved, at det kan hjælpe rigtig meget at få støtte. Du skal ikke stå alene i denne situation.  

Da det din ekskæreste gør jo er ulovligt, er der også mulighed for at melde det til politiet. Det tager ofte tid og kræver rigtig meget at skulle igennem et sagsforløb - så det vil være noget, du eventuelt skulle overveje sammen med dine forældre.

Du er meget velkommen til at skrive igen eller ringe, hvor jeg gerne vil hjælpe dig.

Med venlig hilsen

Mai / SletDet

(April, 2020)

SletDet