Privat billede delt uden tilladelse

Hej 

Jeg har selv taget et billede af mig for omkring 2 år siden, hvor man kunne se mig bagfra med mit ansigt med siden til i toppen af skærmen. Jeg kom til at lægge det på my story ved en fejl, der var desværre en pige, der nåede at få et screenshot, inden det blev slettet. Jeg bad hende slette det, og det påstod hun så, at hun havde.

En måned senere bliver jeg så inviteret i en Messenger-gruppe med mange fremmede drenge i og hende pigen, hvor de så åbenbart har delt mit nøgenbillede, hvor de så begynder at sige klamme seksuelle ting om mig.

Det er længe siden nu, og jeg ved slet ikke, om de kan huske mig nu, men jeg er bare altid bekymret for, om mit billede lige pludselig dukker op, når man søger på mit navn. Hvad kan jeg gøre?

 

_________________

 

Svar fra SletDet

Kære dig

Jeg kan så godt forstå din bekymring og den uvished, der følger med den ufrivillige deling af dit billede. Det er en krænkelse af dit privatliv og ovenikøbet med nedgørende ord tilknyttet. Det er ikke okay og faktisk er det ulovligt. 

Du skal huske dig selv på, at du ikke har gjort noget forkert! Du har ikke noget at skamme dig over. Det er de personer, der har videredelt dit billede i Messenger-gruppen, der har gjort noget ulovligt.

At tale med nogen er én ting, du kan gøre.

Hvis du ikke har talt med nogen om det, så er det en rigtig god ide, også selvom det er længe siden, det blev delt. Ofte vokser bekymringer og angst, når man går med det alene. Måske kan du tale med din mor eller en anden voksen, som du stoler på? Ofte forstår voksne mere, end man tror, når det gælder - og når man står i en svær situation, ligesom du gør nu. Eller måske du har en god veninde, som du kan tale med? Tro mig, det hjælper!

En anden ting, du kan gøre er at vide, hvad du skal gøre, hvis billedet bliver delt.

Hvis billedet ikke er dukket op det sidste år, er det mest sandsynligt, at det blevet glemt i den store mængde af filer og fotos, der cirkulerer på nettet. 

Hvis du på et tidspunkt får kendskab til at billedet er blevet delt, så brug de fem handlingsråd:

  1. Reager hurtigt
  2. Bed venner om hjælp til at slette
  3. Kontakt de medieplatforme, hvor det er blevet delt, og få det slettet
  4. Fortæl det til nogen, der kan hjælpe
  5. Du kan kontakte os SletDet

Jeg håber, du kan bruge svaret.

Du er altid velkommen til at skrive igen eller ringe i vores telefontid.

Mange hilsner
Marianne/SletDet

(April, 2020)

SletDet