Nøgenbillede delt med kæreste 

Hej

Hvad gør man, hvis man har sendt et nøgenbillede til sin kæreste, og han så har været i seng sammen med min veninde?

________________ 

Svar fra SletDet

Kære dig.

Tak for din henvendelse.

Jeg kan godt forstå, at du synes, at det er en ubehagelig situation at være i. Når man sender et billede til sin kæreste, gør man det i fortrolighed, og fordi man stoler på den anden – når han så er går i seng med din veninde, kan det føles som om, at du alligevel ikke længere kan stole på ham. Det er vigtigt for mig at pointere, at du ikke har gjort noget forkert. 

Når du sender et intimt billede til din kæreste, giver du ham samtykke (tilladelse) til at have det. Men ifølge loven er det ikke tilladt for ham at dele det videre til andre. Loven siger dog, at man sagtens kan trække sit samtykke tilbage igen – så du kan godt sige til ham, at du gerne vil have, at han sletter billedet. Så siger loven faktisk, at han skal slette billedet. Måske det var en mulighed for dig at fortælle ham det? 

Mit råd til dig er at bede ham slette billedet – og hvis han ikke vil gøre det, skal du informere ham om, at det faktisk er ulovligt, at han har det, fordi du har trukket dit samtykke tilbage.

Hvis det ikke hjælper, synes jeg, at du skal få en voksen til at hjælpe dig med at sige det til ham. Voksne kan nogle gange være med til at understrege alvoren på en anden måde end børn kan. Jeg ved, at det kan være meget grænseoverskridende at fortælle en voksen om det, men vi har snakket med mange unge, der fortæller, at det faktisk hjælper rigtig meget at snakke med en voksen, fordi det gør, at man ikke føler sig alene om det. Måske det var en mulighed for dig? 


Jeg håber dette kan hjælpe dig. Du er altid velkommen til at kontakte os igen. Vi vil rigtig gerne hjælpe dig. 

Mange hilsner
Penille/SletDet

(April, 2020)

SletDet