Jeg har fået delt min private besked

Hej,

Det drejer sig om en besked på omkring 300+ ord, som jeg havde skrevet til en dreng i sommer 2019. Det er en meget dyb og lang besked omkring hvor vild jeg var med ham. Min veninde sendte så den lange “roman” til ham dengang.

Han havde så set den. Min veninde sagde så til ham, at jeg ikke ville have den delt, som jeg selvfølgelig ikke ville. Men her i år (2020), hvor jeg fortryder beskeden, har han delt min lange besked med hele hans årgang på skolen(8. klasse).

Og det går mig rigtig meget på, jeg føler det er som et nøgen billede for mig. Er det ulovligt? Han er 15, jeg bliver 15 snart. Jeg har snakket med ham om det, men han tager det ikke seriøst, og sket er jo så sket nu. Har de andre stadig beskeden?

Håber I vil hjælpe da det går mig meget på.

Kh

Pige, 14 år

 

___________________________________________________ 

Svar fra SletDet

 

Kære dig,


Godt du skriver til os i SletDet rådgivningen. Jeg kan godt forstå at du er ked af det og såret. Det er slet ikke ok at din besked er blevet delt, og det er faktisk også ulovligt.

Du skriver at din veninde sendte din besked videre. Var det noget du havde givet hende lov til? Ellers har hun faktisk også brudt loven.

Under alle omstændigheder, så har drengen fået at vide, at han ikke skulle sende din besked videre. Og at han så valgte at gøre det, så brød han Straffelovens § 263, Loven om brevhemmelighed. Hvis drengen gerne vil være din ven, må det betyde, at han også vil tage dig alvorligt, når du fortæller ham, hvordan han kan gøre det godt igen. Han kan ikke lave om på, at han har delt din besked, men han kan hjælpe dig med, at den ikke fortsat bliver delt, ved at bede de andre fra hans årgang om at slette beskeden.

Jeg synes du skal fortælle ham dette, og så også fortælle, at han nu har ansvaret for at få slettet det han har sendt videre.

Fra andre børn og unge ved jeg, at det kan være rigtig rart at tale med en voksen, som man stoler på omkring situationen. Det kan være svært at åbne op overfor en voksen, men jeg ved, at voksne ofte kan hjælpe med at håndtere processen og det videre forløb.

Jeg synes, at det er vigtigt, at du bliver støttet i at få opfyldt dine behov i forbindelse med det, der er sket. Jeg håber derfor, at du vil overveje at tale om det med en voksen som du stoler på. En voksen kan hjælpe dig med at overveje, hvordan du kan tale med drengen på en måde, så han tager sit ansvar alvorligt og hjælper dig. En voksen kan også støtte dig og tale med dig om dine tanker og følelser omkring det, der er sket. Er der en i dit netværk, der ville være god at snakke med?

Du kan også diskutere med den voksne, om sagen skal anmeldes til politiet. Det kan lyde voldsomt, når vi skriver til dig, at du kan overveje at involvere politiet. Men vi skriver det til dig for at understrege alvoren af det, som drengen har udsat dig for. Selvom du måske ikke har lyst til at gå til politiet, kan det måske stadig være en hjælp for dig at fortælle drengen, at det faktisk er en mulighed, hvis han ikke gør, som du beder om.

Du kan også sige til ham, at du har været i kontakt med Red Barnet eller SletDet-rådgivningen og at vi synes det er alvorligt, og at han bør gøre noget. Måske kan det virke stærkt for ham, hvis han hører, at der er flere, som finder det forkert.


Der er altså flere forskellige ting, som du kan gøre i din situation:
- Fortæl personen, at det, han gør, er ulovligt. Fortæl, at det skal stoppe, og at han skal sørge for at din lange besked skal slettes.
- Snak med en voksen om din situation
- Overvej en evt. politianmeldelse
- Ring til os, hvis du har brug for hjælp

Jeg håber, at du kan bruge mit svar. Ellers er du meget velkommen til at kontakte os igen eller ringe på 2927 0101. Vi vil gerne hjælpe dig.

Mange hilsner,
Jon/ SletDet

(Maj, 2020)

 

Ring til os

Skriv til os

Chat med os

Skriv med vores chatbot