Hjælp til at få slettet billede

Hej :)

Jeg har fået delt et billede af mig selv letpåklædt, og jeg vil gerne have hjælp til at få det slettet. Hvad skal jeg gøre?

________________

Svar fra SletDet

Kære du

Tak for din henvendelse.

Det lyder som en rigtig ubehagelig oplevelse. Det første jeg vil fortælle dig er, at det ikke er din skyld, at dine billeder er blevet delt. Det er ulovligt at dele andres private billeder uden at man har givet lov - et samtykke som det hedder.

Du skriver ikke noget om, hvordan dine billeder er blevet delt, så det kan være svært for mig at hjælpe dig helt specifikt med at få slettet billedet. Men jeg kan sige lidt generelt om det.

Hvis billedet er blevet sendt rundt til folk på telefonerne, så kan billederne kun slettes af dem. Men da det er ulovligt at dele krænkende billeder uden samtykke, har du ret til at sige, at du gerne vil billederne slettet – og sig gerne, at det er ulovligt, hvis de ikke gør det. Du kan eventuelt få dine veninder eller andre til at hjælpe med at finde ud af hvor og til hvor mange billederne er blevet delt. Det kan nemlig nogle gange selv være lidt svært at vide. Du kan også eventuelt få en voksen til at hjælpe dig – voksne kan nogle gange være lidt bedre til at understrege alvoren, end unge selv kan.

Hvis billedet ligger på hjemmesider eller blogs, så skal du skrive til hjemmesideejeren og bede om at få det slettet. Og hvis billedet er blevet delt på sociale medier – så kan du anmelde det til det sociale medie og bede om at få det slettet. Du kan læse mere om det i vores slettevejledninger. Hvis de ikke svarer, så kan du sende linksne til os og så kan vi hjælpe med at få det slettet. 

Jeg ved ikke, om du har talt med en voksen om det hele – men mange føler det er hårdt at gå med alene, og der kan det være en stor hjælp at tale med, som man stoler på. Måske du kan tale med en forælder, lærer eller lignende?

Jeg håber dette kunne hjælpe dig lidt – du er meget velkommen til at kontakte os igen, hvis du har brug for det.

Bedste hilsner,
Penille/SletDet

(April, 2020)

SletDet