Filmet uden samtykke


Hej

Jeg har en veninde, som laver videoer af mig og min mor og to af mine andre venner/veninder uden at få lov af os. Jeg synes bestemt ikke, at det er i orden, at hun gør sådan. Hun har også lavet 2 andre videoer med mig og min kæreste på uden at få lov først. Hun spørger os ikke først, hun gør det bare. 

_________________

 

Svar fra SletDet

 

Kære dig

Tak for dit spørgsmål til brevkassen.

Det er aldrig rart, når folk går over ens grænser ved at gøre noget, som man ikke synes er i orden. Det mener jeg slet ikke er okay. 

Mit råd til dig er, at du skal fortælle til din veninde, at det ikke er ok for dig – og at det er vigtigt, at hun spørger først. Du kan eventuelt også sige til hende, at det faktisk ikke er lovligt uden at spørge først. Jeg ved ikke, om det er noget, som du allerede har prøvet at gøre?

Hvis dette ikke virker, kan det hjælpe at inddrage en voksen – de kan ofte være med til at understrege alvorligheden overfor din veninde bedre, end børn og unge selv kan. Måske din mor eller en anden voksen, som du stoler på, kan hjælpe med at fortælle din veninde, at hun skal spørge først - og at hun skal have din tilladelse? 

Håber dette kan hjælpe til at få det stoppet. Du er altid velkommen til at kontakte os igen. Vi vil rigtig gerne hjælpe dig.  

Med venlig hilsen
Penille/SletDet

(April, 2020)

SletDet