Billede af bryster delt

Hej

Jeg har fået delt et billede af mine bryster.

Hvad skal jeg gøre?

__________________________

Svar fra SletDet

Kære dig,

Tak for din henvendelse.

Det er rigtig ubehageligt at få delt et billede af sig selv uden samtykke - altså uden man har givet lov. Du har ikke gjort noget forkert, men dem som har delt dit billede har gjort noget, som faktisk er ulovligt. Du kan læse mere om, hvad du kan gøre trin-for-trin her

Du skriver ikke, hvem der har delt billedet. Hvis det er nogen du kender, vil jeg anbefale dig, at du starter med at fortælle dem, at det de gør er ulovligt og bede dem fjerne og slette billedet. Hvis de ikke vil det, kan du vælge at anmelde billedet til det sociale medie, hvor billedet af dine bryster er blevet delt. Du kan læse mere om, hvordan man anmelder andres billeder i vores slettevejledninger. Jeg synes også, at du skal anmelde det til politiet. 

Desuden kan være en god idé at inddrage en voksen, selvom det kan virke pinligt og grænseoverskridende. Jeg ved, at det hjælper rigtig meget at dele sine tanker og bekymringer med en, som man stoler på. Måske det er din mor, en lærer eller en helt tredje? Jeg håber ,at du vil overveje det for du skal ikke gå i denne situation alene. 

Venlig hilsen,
Mai/SletDet

(April, 2020)

SletDet