Afpresning på Snapchat på grund af gemte nøgenbilleder

Hej

En fyr på snapchat har gemt mit billede af min røv og prøver at afpresse mig ved at sige, at han lægger det ud på samtlige sociale medier, hvis ikke jeg sender billeder af mit underliv og andre billeder i forskellige seksuelle positioner.

_____________________

Svar fra SletDet

Kære dig.
Tak for din henvendelse.

Det lyder rigtig ubehageligt, og du skal vide, at du ikke har gjort noget forkert. Når man står i sådan en situation, kan man ofte føle sig skamfuld eller pinlig, men det er vigtigt, at du ikke beskylder dig selv for det kan få store konsekvenser. Hvis du har lyst, kan du læse mere om, hvad andre har følt, når de har fået delt billeder ufrivilligt her

Det, som fyren gør, er slet ikke i orden og faktisk også ulovligt. Det er vigtigt, at du ikke sender billeder til ham, hvis du bliver afpresset - det vil blot få ham til at fortsætte. 

Først og fremmest vil jeg anbefale dig at samle alle beviser på det, som han har sagt og gjort. Tag screenshots af billeder, beskeder osv. Herefter skal du sige til ham, at det han gør er ulovligt, og at du har samlet alle beviserne, og hvis han ikke holder op, så vil du melde ham til politiet. Dette kan få ham til at holde op – også selvom du ikke melder det til politiet.

Da det er ulovligt, er det jo faktisk muligt at anmelde til politiet, Du skriver dog ikke så meget om, hvad billedet viser, udover din røv? Viser det fx dit ansigt? Dette har ret stor betydning for, hvordan politiet vil tage i mod sagen. Det kan være svært for politiet at bevise, at det er dig, hvis man fx ikke kan se dit ansigt.

Der er også den mulighed, at du kan anmelde ham, der truer dig, på Snapchat. Det kan du læse mere om i vores Snapchat-slettevejledning. Der kan man krydse af, at han deler andres krænkende billeder, og det kan måske få hans profil på Snapchat lukket. 

Ift. at få slettet billedet, så er det desværre kun de mennesker, som har billedet på deres telefon, der kan slette det. Hvis det bliver delt på sociale medier, så vil man kunne anmelde det til de forskellige sociale medier, som kan slette det. Men det lyder ikke til, at det er blevet delt endnu.

Hvis du går og bekymrer dig om disse ting, så vil jeg råde dig til at tale med en voksen om det. Jeg synes nemlig ikke, at du skal gå med dette alene. Jeg ved, at det kan være rigtig grænseoverskridende at fortælle om det, fordi det kan føles pinligt. Men jeg håber, at du vil overveje det, fordi det kan give dig en masse støtte i denne svære situation. Hvis du ikke har lyst til at tale med fx en forælder eller en lærer, så er du velkommen til at ringe til os. Vi behandler din henvendels fortroligt, og vi vil rigtig gerne hjælpe dig. 

Jeg håber, at du kunne bruge svaret - ellers så kontakt os igen. Held og lykke. Jeg ønsker det bedste for dig. 

Med venlig hilsen
Penille/SletDet

(April, 2020)

SletDet - afpresning på Snapchat på grund af gemt nøgenbillede