Trusler på nettet vs i virkeligheden

Hej

Hvorfor er det nemmere at give trusler på internettet end i virkeligheden?
14-årig

_____________

Svar fra SletDet

Kære 14-årige

Tak for dit gode spørgsmål.

Hovedårsagen til, at det er lettere at true andre over internettet end i virkeligheden, kan være, at det er nemmere at være anonym på internettet. Vi hører desværre ofte fra børn og unge, som bliver truet eller mobbet af andre, som har oprettet en falsk profil. På den måde kan personerne bag truslerne gemme sig for konsekvenserne.

Hvis et menneske går hen og truer et andet menneske på åben gade, vil der jo typisk være vidner, eller i det mindste vil offeret vide, hvem det er blevet truet af, og på den måde kan den truende person blive anmeldt til politiet eller stoppet af andre personer som fx forældre eller lærere.

Det bedste, man kan gøre, hvis man får anonyme trusler over internettet, er at gemme beviserne og blokere brugeren, så man ikke bliver generet mere. Hvis der er tale om grove trusler, kan man vise beviserne til politiet, som kan undersøge, hvem der står bag.

Inde hos os i Red Barnet tror vi på, at vi kan stoppe digital mobning. Vi forsøger at bekæmpe digital mobning ved at hjælpe børn, lærere, og forældre med gode råd og vejledning til at forebygge og stoppe mobning på nettet. Vi forsøger at støtte og hjælpe de unge, der skriver til os i vores rådgivning med at få hjælp, så de ikke står alene. Det kan i læse mere om her

Hvis I selv skal gøre noget for at stoppe digital mobning, kan I fx sige fra, hvis i oplever digital mobning, eller hvis i ser noget på nettet, som ikke er i orden, så få hjælp af en voksen til at få det stoppet. Det er ikke i orden at mobbe – heller ikke på nettet.  

Jeg håber, du kan bruge svaret. Ellers er du altid velkommen til at skrive igen.

De bedste hilsner
Sofie/SletDet

(April, 2020)