Jeg modtager trusler på grund af video på YouTube

Hej,

Altså det er fordi jeg startede en YouTube-kanal, og jeg fik sådan ok mange abonnenter. Jeg ville så lave en video, hvor jeg snakkede om at være transkønnet og ligesom min oplevelse, og så er der en person, som begyndte at skrive først alt muligt om, at jeg var for ung til at "vælge at være pige", og jeg er en forkælet og svanset lille dreng som burde få en fodbold i hånden og alt muligt.

Det var egentlig ikke så slemt, men jeg blokerede dem også, men så er der kommet vildt mange nye profiler på Instagram, og jeg er sikker på det er den samme person, der skriver, at ’jeg kommer i helvede’ til alle mine billeder. Hver gang jeg blokerer, kommer der en ny, og jeg er virkelig bange.

Jeg har slettet min video, for jeg vil ikke have, nogen skal vide det alligevel, men jeg er virkelig bange for, at personen vil opsøge mig eller noget, for de stopper bare ikke med at skrive, og mit fulde navn er på min kanal, så de kan finde min adresse. Jeg har self slettet videoen, for jeg har fortrudt at lade folk vide, at jeg er født dreng. Men problemet er, at jeg ikke kan snakke med min mor om det, fordi hun ikke ville have, jeg skulle fortælle det online, men jeg gjorde det alligevel, og nu er jeg helt vildt bange.

Så er der en måde jeg kan stoppe det uden at slette min YouTube og Instagram?

_______________________

Svar fra SletDet

Kære dig,

Tak for dit spørgsmål.

Det lyder som en svær og ubehagelig situation, du er i. Jeg vil rigtig gerne prøve at hjælpe dig så godt, jeg kan. 

Først og fremmest vil jeg sige til dig, at det ikke er okay, det, der bliver skrevet til dig på YouTube og Instagram. Det er diskrimination og chikane, og det er ikke i orden. Jeg synes, at det er rigtig sejt, at du har talt åbent om din situation med at være transkønnet - det er meget modigt, og det er folk som dig, der er med til at bryde tabuet omkring at være transkønnet. Det er rigtig sejt. 

Det, du kan starte med at gøre, er at slå kommentarer fra på dine YouTube-videoer. Så slipper du for at skulle se på de grimme kommentarer. 

Jeg vil også opfordre dig til at rapportere de brugere, som chikanerer dig til YouTube og Instagram. Det kan du gøre med rapporteringsværktøjet til YouTube. Læs mere om rapportering til YouTube. Du kan også se hvordan man anmelder profiler og kommentarer på Instagram her

Tag også screenshots af de kommentarer, som bliver skrevet til dig på Youtube og Instagram, det kan være du får brug for det, når du skal anmelde kommentarerne til de sociale medier. Når du anmelder er det desuden vigtigt, at du skriver hvorfor kommentarerne skal slettes.

Jeg håber, du lykkes med at anmelde. Hvis ikke, så skriv endelig igen, så vil jeg gerne hjælpe dig med det.

Den sidste ting jeg vil råde dig til, er at du fortæller om situationen til din mor. Jeg ved godt, at det er rigtig svært. Særligt fordi du skriver, at din mor ikke vil have, at du fortæller om at være transkønnet online. Selvom din mor måske først bliver sur, så tror jeg alligevel, at hun vil dig det bedste og gerne vil hjælpe dig og tale med dig om det. Hvis du synes det er svært, kan du eventuelt printe dit spørgsmål og dette svar ud og vise til hende. Det kan nogle gange være en god måde at få startet snakken med sine forældre.

Husk, at du ikke har gjort noget forkert. 

Jeg håber, at mit svar har hjulpet. Ellers er du meget velkommen til at ringe eller skrive igen.

Med venlig hilsen
Mai/SletDet

(April, 2020)

 

SletDet