Jeg får ubehagelige beskeder

Hej med jer

#Spørgsmål #1

Jeg er en pige på 15, og der er en dreng fra min klasse, der er meget vild med mig. Han skriver alt muligt om, at han gerne vil ses og være sammen med mig. Det er begyndt at blive ubehageligt. Jeg er bange for, at han vil mere end det. Men jeg ved ikke, om jeg skal skrive fra eller fortælle ham, at jeg ikke har lyst. Hvad skal jeg gøre? 

Spørgsmål #2

Hej
Jeg er en pige på 15, og der er en dreng, der har fundet mig over Facebook og er begyndt at skrive rigtig meget til mig. Han skriver klamme ting, som at han vil i seng med mig og tage min mødom. Hvad skal jeg gøre?

_______________

Svar fra SletDet

Kære piger på 15 år. 

Tak for jeres spørgsmål. Jeg er glad for, at I har fundet modet til at skrive herind. Jeg vil prøve at svare så godt, jeg kan. 

I har begge to ret til at sige stop og sige fra, når I oplever, at det, der bliver skrevet til jer, bliver klamt eller ubehageligt. Et venskab skal bygge på, at begge respekterer hinanden og gør hinanden glade. Det skal ikke blive ubehageligt, som I forklarer. 

Det kan selvfølgelig være svært at være den, der siger stop og bliver skældt ud for det, men I skal passe på jer selv og sige fra, når jeres grænser bliver overtrådt.

Der vil helt sikkert være andre mere søde drenge, som I kan få et venskab med. 

Så for at svare på jeres spørgsmål: 

- Spørgsmål #1: Jeg tænker, at du gør klogt i at sige fra og fortælle ham, at du ikke har lyst. Følg din mavefornemmelse! Du har ret til at sige fra. Du kan fortælle ham, at du er glad og smigret over, at han er vild med dig, men at du ikke har lyst til mere. Han skal respektere dig, og hvis han ikke gør det, så må du sige fra. Måske en voksen skal inddrages, hvis det bliver meget ubehageligt? 

- Spørgsmål #2: Det lyder meget ubehageligt at en fremmed skriver de ting til dig. Det skal han ikke gøre. Jeg ved, at man kan blokere folk på Facebook. Du kan læse hvordan du blokere en profil her. På den måde kan han ikke længere kontakte dig. Du har ret til at blive behandlet ordentligt - også på nettet! 

Jeg håber, at det var svar på jeres spørgsmål. Ellers er i meget velkomne til at kontakte os igen. 

De bedste hilsner
Kuno/SletDet

(April, 2020)

SletDet