Trusler på Messenger

Hej,

Jeg blevet truet over Messenger, og ham der har truet mig, går på den samme skole, samme gang.

Jeg har brug for hjælp til at vide, hvad jeg sådan skal gøre?

 

_______________

Svar fra SletDet


Kære dig

Tak for dit spørgsmål.

Det lyder ikke særlig rart at være blevet truet – særligt ikke af en, som du ser hver dag. Jeg kan godt forstå, at du er i tvivl om, hvad du skal gøre. Derfor er det rigtig godt, at du skriver herind. 

Først og fremmest er det vigtigt, at du gemmer beskederne eller screenshots af truslerne, så du har ’bevis’ for, at han har truet dig. Det kan gøre det lettere at forklare andre, hvad der er sket. Efterfølgende skal du blokere ham, så kan ikke længere kan sende dig ting. Du kan se hvordan man blokerer andre i vores slettevejledning til Facebook.

Derudover tænker jeg, at det er en rigtig god ide, at inddrage en voksen i det, som kan hjælpe dig med at finde ud af, hvorfor han truer dig – og få ham til at holde op. Det kan nogle gange være svært for unge at løse selv, og med hjælp fra en voksen kan det hurtigere og lettere blive løst. Du kan fx snakke med din lærer eller dine forældre, og vis dem de beskeder, som du har modtaget med truslerne. På den måde kan de voksne hjælpe med at få det til at stoppe.

Du fortjener ikke at blive truet, og det kan faktisk være ulovligt. Det kan du læse mere om her

Håber du kunne bruge svaret. Du er velkommen til at skrive igen, hvis du har behov for det. 

Mange hilsner
Penille/SletDet

(April, 2020)