Jeg bliver truet over sms

Hej.

Hvad gør jeg, hvis der er en, der truer mig over sms?

Jeg ved ikke, hvem personen er, men jeg ved, at det er en, jeg kender, da personen har truet med at fortælle en hemmelighed. Det er meget frustrerende, jeg ignorerer alle beskederne.

Jeg er rigtig træt af det, da jeg har fået en sms, hvor der står meget grimme ting om mig og mine venner.

Den 14-årige

_______________

Svar fra SletDet

Kære 14-årige

Tak for din besked.

Det er rigtig ubehageligt at blive truet, og jeg kan godt forstå, at du er rigtig træt af det. Det er faktisk også ulovligt at true, så den person, der truer dig gør faktisk noget, der slet ikke er OK.

Jeg ved ikke, hvad det er for hemmeligheder, du bliver truet med at få afsløret. Men den bedste løsning for dig vil være at gå til en voksen, som du har tillid til og fortælle det, som det er. Det er ikke rart at være alene om at få trusler hele tiden. Derfor håber jeg, at du vil overveje at tale med en voksen om det. Måske det kan være en af dine forældre, en lærer eller en hel tredje?

Afhængig af hvor alvorligt det hele er, kan I vælge at anmelde det til politiet, eller I kan i fællesskab skrive tilbage til den, der truer dig. I kan skrive, at I vil anmelde truslerne til politiet, hvis de ikke stopper med det samme. Husk at gemme beviserne ved fx at tage screenshots.

Jeg håber, det kan stoppe de ubehagelige trusler. Du er velkommen til at skrive til os igen, så vi kan hjælpe dig. 


De bedste hilsner
Kuno/SletDet

(April, 2020)