Jeg bliver mobbet på de sociale medier

Hej

Hvordan undgår jeg gruppe mobning på sociale medier?

Jeg bliver tit mobbet på de sociale medier både privat og i kommentarer.  

_____________________________

Svar fra SletDet  

Kære du  
 
Mange tak fordi du har fundet mod til at skrive ind til brevkassen. Det lyder som en meget ubehagelig situation, og jeg er ked af at høre, at du bliver mobbet. Du er desværre ikke den eneste, der oplever den slags.  
 
Det første, jeg gerne vil sige til dig er, at du skal huske på, at det ikke er dig, der er noget galt med. Du har ikke gjort noget forkert. Hvis der fx er mobning i en klasse, handler det om hele klassens måde at være sammen på, og så skal klassen have hjælp.  
 
Mit råd til dig er:  
Fortæl det til en voksen, som du stoler på. Det kan fx være en forældre eller en lærer. Du må ikke være alene med det. Det hjælper at tale med nogen om det og lade en voksen tage ansvaret for at stoppe mobningen. Fortæl at du bliver mobbet på sociale medier, og at du gerne vil have, at de hjælper dig. Hvis det er nogen fra din klasse, der mobber, kan dine forældre eller en anden voksen hjælpe ved at tale med deres forældre om det.  

Hvis mobningen også foregår andre steder, fx i klassen eller på andet socialt medie, så fortæl også det til den voksne. Skjul ingenting.  

Gå ind på de sociale medier og anmeld de kommentarer, hvor du bliver mobbet. Det kan du finde en vejledning til at gøre her. Du kan også blokere den person, der sender de ubehagelige beskeder/billeder. Så kan de ikke længere sende dig beskeder/billeder. 

Hvis du har flere spørgsmål eller brug for råd til, hvordan du får det fortalt til dine forældre eller din lærer, må du meget gerne skrive igen.

Du fortjener at blive behandlet ordentligt - også på nettet, og vi vil rigtig gerne hjælpe dig. Pas rigtig godt på dig selv. 

Med venlig hilsen  
Mai/SletDet  

(April, 2020)