Tale grimt om andre på grund af billeder

Hej

Hvorfor skriver man grimme ting bare på grund af et billede, man har lagt op?


______________

Svar fra SletDet 

Kære dig

Tak for dit spørgsmål til brevkassen.

I den fysiske verden siger folk nogle gange grimme ting til hinanden fx på grund af ens tøj eller noget man siger. Det samme sker lidt på internettet, hvor det i stedet fx kan være på grund af de billeder man lægger op eller ting, som man godt kan lide at spille. Det kan ofte være lettere at tale grimt over internettet, fordi man godt kan glemme, at der sidder en person på den anden side, som faktisk bliver ked af det. Man kan jo nemlig ikke se, at den anden person bliver ked af det over det.

Det er selvfølgelig stadig ikke ok at tale grimt til hinanden, bare fordi, at det er på internettet – og det er vigtigt at sige fra og eventuelt inddrage en voksen, hvis det ikke stopper. Man skal i hvert fald ikke stå i sådan en situation alene.

Det kan være en god ide at tage et skærmbillede af de grimme ting, som der bliver sagt, så kan det være lettere at forklare til den voksne, hvad der er sket. Hvis det er en på de sociale medier, som du ikke kender, kan du også 'rapportere' (anmelde) det til det sociale medie som ’mobning’ eller ’chikane’, så kigger de på det og tager stilling til, hvordan de kan hjælpe.

Jeg håber, at det besvarede dit spørgsmål. Du er velkommen til at skrive til os igen, hvis du har brug for mere hjælp.

Med venlig hilsen
Penille/SletDet

(April, 2020)