Digital mobning - hvorfor?

Hej

Hvorfor er der så mange, der mobber over nettet?

Jeg synes ikke, det er okay, og jeg vil have svar på det, da jeg er meget i tvivl.

–Mig

 

_______________

Svar fra SletDet

Kære dig

Mange tak for dit spørgsmål.

Du har ret i, at det på ingen måde er ok at mobbe – hverken i den fysiske verden eller over nettet. Alligevel er der mange, der gør det på nettet, fordi de kan gemme sig anonymt bag en skærm, uden at nogen finder ud af, hvem de er. Derudover kan det at sidde bag en skærm også gøre, at man glemmer lidt, at der sidder en person på den anden side, som bliver såret af det, som man mobber med.

Der kan dog også være nogle gange, hvor sproget på nettet opfattes meget hårdt, uden at det egentlig var meningen, fordi man ikke kan se den person, som siger det. Man kan ikke se om personen smiler, eller høre om personen siger det på en sød eller en sur måde – og det kan måske gøre, at noget som skulle opfattes sjovt, i stedet bliver misforstået og bliver opfattet som mobning.

Det vigtigste er, at hvis man bliver mobbet, så skal det stoppes. Og så kan det være godt at tale med en voksen omkring det. Den voksne kan ofte hjælpe med at understrege alvoren overfor mobberen. Desuden er det godt at få støtte, så man ikke føler sig alene. 

Håber dette var lidt svar på dit spørgsmål. 

Mange hilsner
Penille/SletDet

(April, 2020)