Hængt ud på Facebook

Hej

Hvordan anmelder man mobning på sociale medier?

Jeg er blevet hængt ud i en gruppe med 17.000 medlemmer på grund af en t-shirt, og det er virkelig nederen :(

 

______________

Svar fra SletDet

Kære dig!

Tak for dit spørgsmål til brevkassen. Det lyder rigtig ubehageligt at blive hængt ud på den måde. Jeg kan godt forstå, at du synes, at det er rigtig svært, og jeg kan love dig for, at du ikke er alene. Vi snakker med mange unge, der har været udsat for det, som du er udsat for. Du skal vide, at du ikke har gjort noget forkert. 

Du skriver ikke, hvilket sociale medie, det drejer sig om, men når du skriver ’en gruppe med 17.000 medlemmer’, lyder det til, at det er på Facebook. Facebook har en side, hvor du kan anmelde mobning. Vær opmærksom på, at du dog skal være logget ind på Facebook for at se siden på dansk, ellers vises siden på engelsk. Du kan også læse mere om, hvordan man anmelder billeder, mobning og profiler i vores slettevejledninger

Nogle gange kan det tage lidt tid, før Facebook tager sig af det – og andre gange kan man have brug for at skrive til dem flere gange. Jeg vil rigtig gerne hjælpe dig med at kontakte Facebook, hvis du ringer herind, så vi kan snakke sammen om det. 

Hvis det er nogle, du kender, der har været med til at hænge dig ud, kan det være en god ide, sammen med en voksen, at tage kontakt til personen og bede om at få det fjernet og stoppet. Jeg ved, at det er meget grænseoverskridende, men jeg ved, at voksne ofte er bedre til at understrege alvoren overfor dem, der har hængt dig ud. På samme måde synes jeg ikke, at du skal stå alene i denne situation, så jeg håber, at du vil snakke med en voksen, som du stoler på. Denne voksen kan støtte dig i denne svære situation. 

Jeg håber, at det var svar på dit spørgsmål, og at mobningen snart stopper. Du fortjener ikke at blive mobbet på den måde. 

Mange hilsner
Penille/SletDet

(April, 2020)