Min datter får tilsendt krænkende videoer på Snapchat

Hej SletDet, 

Jeg er en mor til en 14-årig pige, som på Snapchat har modtaget krænkende billeder (ornanibilleder mv), fra en mand, der helt klart er ældre end hende.

Vi kender brugerens profilnavn. Min datter slettede profilen, inden vi nåede at anmelde det til Snapchat.

Hvordan håndterer vi det bedst herfra, så vi hjælper til, at han ikke fortsætter med at sende disse billeder til andre børn og unge?

Mvh. 

_________________________

Svar fra SletDet 

Kære dig. 

Mange tak for din henvendelse. Det lyder ikke særlig rart for din datter at have modtaget den slags krænkende billeder, og jeg kan godt forstå, at I gerne vil prøve og sætte en stopper for, at manden ikke fortsætter med at sende billeder til din datter igen eller til andre børn og unge.

Det er vigtigt at få anmeldt mandens profil til Snapchat, så de bliver opmærksomme på ham og kan blokere krænkende indhold fra ham samt evt. hans profil. Hvis din datter ikke har lyst til at skabe kontakt til hans profil igen via sin egen Snapchat, med det formål at anmelde ham, kan det være, at I kan finde ham via en anden profil eller at I kan oprette en ny profil, som I kan slette igen bagefter, når I har anmeldt ham.

Hvis I ikke har mulighed for at finde frem til profilen og anmelde ham, kan vi evt. tage kontakt til Snapchat og skrive, at vi er blevet gjort opmærksomme på, at en profil under dette navn sender krænkende indhold til børn og unge.

I kan også overveje, om I bør lave en anmeldelse til politiet. Manden har nemlig begået en ulovlig handling over for din datter, ved at krænke hendes blufærdighed. Ved en politianmeldelse vil det være vigtigt at komme med så mange oplysninger om manden som muligt samt screenshots af de billeder, som din datter har modtaget. Hvis I vælger at gå videre med en politianmeldelse, vil jeg anbefale jer at anmelde det via politiets hjemmeside.

Jeg håber, at mit svar kan hjælpe jer. Ellers er du velkommen til at skrive igen eller ringe på tlf. 29270101.

Med venlig hilsen

Julie / SletDet

(Juni, 2020)