"Sextortion": Jeg er blevet hacket og afpresset på sociale medier

Hej...

Jeg er blevet hacket på alle mine sociale medier. Jeg ved ikke hvem personen rigtig er, han/hun har afpresset mig og jeg føler personen styrer mit liv.

Hvis ikke jeg gør som personen vil have, får det altid konsekvenser. Personen skriver fra mine profiler, som om, at det er mig. Personen kan fx finde på at skrive “jeg vil gerne knep med dig” osv.

Men også at jeg har det svært, (jeg er igang med at få hjælp til at jeg har det svært, men det her det jo noget andet). Som sagt er der altid konsekvenser når jeg prøver at stoppe det. Førhen var det, at jeg skulle vise mig selv eller røre ved mig selv, og hvis ikke jeg gjorde det, delte personen billeder af mig. Nu er det bare blevet til, at hvis jeg prøver at stoppe det gør, personen det værre. Personen kan finde på at dele en hel masse billeder af mig uden så meget tøj på.

Det skete allerede så sent som igår. Det var til alle mine klassekammerater - også til en masse af drengene privat. Jeg føler mig utrolig nøgen og pinlig, og jeg er bange for det sker igen. Personen har truet med at lave et facebook opslag med alle mine billeder.

Jeg ved ikke om personen forfølger mig, fordi det tror jeg er sket før. Jeg har ringet til politiet, de sagde jeg skulle skrive en mail, men jeg bange for personen opdager jeg har skrevet til politiet og jer. Jeg ved ikke hvad jeg skal gøre.

Jeg er bange, ked af det og føler mig magtesløs... hvad skal jeg gøre?

_________________________

Svar fra SletDet

Hej

Tak for din besked til SletDet. Hvor er det godt, at du skriver! Det er det helt rigtige, du gør. Vi vil rigtig gerne hjælpe dig.

Det er ufattelig ubehageligt at blive afpresset, og jeg kan ikke understrege det nok: Du har gjort intet forkert! Mange føler skyld, men du har ingen grund til at føle skyld. Du har været udsat for en ulovlig handling og er helt uskyldig i den sag. 

Det er rigtig godt, at du har taget kontakt til Politiet. Jeg er ked af, at svaret blot var, at du skulle sende en mail. Jeg ved, at Politiet kan være rigtig gode til at hjælpe i disse sager, og det skal vi nok få dem til.

Først er det dog vigtigt, at du ikke står alene. Du har nu os til at hjælpe dig, men det er også vigtigt at du kan få støtte af nogen tæt på, som du stoler på. Det kunne være din far eller mor. Der er mange, der ikke vil sige det til deres forældre, fordi det er pinligt eller fordi de er bange for, at forældrene overreagerer. Hvis du har mod på at sige det til dine forældre, er det det bedste. Du må meget gerne vise dem denne mail. Det er vigtigt, at dine forældre bevarer roen. At de koncenterer sig om at hjælpe og støtte dig, og at de forstår, at du er helt uskyldig i denne sag, og at de hjælper dig af med den skyldfølelse, du kan have. Der er intet, du kan have gjort, der gør det rimeligt, at du skal udsættes for afpresning. 

Vi ved desværre, at det ikke hjælper at gøre, som afpresseren siger. Hvad end afpreseren siger, så kan man ikke stole på vedkommende. Det bedste man derfor kan gøre, er at ignore afpresseren.

Det er rigtig godt at få taget skærmbilleder af de siturationer, hvor afpresseren afpresser dig eller deler billeder, du ikke vil have delt. Skærmbillederne skal bruges til anmeldelse til Politiet.   

Så her er din plan:

  • Få fat i en voksen, du stoler på (gerne en af dine forældre) og vis dem gerne denne mail
  • Få taget skærmbilleder af de gange, hvor afpresseren afpresser dig eller deler billeder af dig 
  • Ignore afpresseren
  • Sammen med en voksen, få anmeldt din sag til Politiet: 


Din sag er det, man kalder Sextortion (afpresning). Det kan anmeldelse direkte til Politiet her:

https://politi.dk/anmeld/it-relaterede-seksualforbrydelser/sextortion

Det vigtige at få sagt her og nu er: Du er uskyldig. Følg planen. Vi hjælper - du er ikke alene.

Du kan altid skrive ind igen, og du er også meget velkommen til at ringe til os på 29270101. Jeg håber, at vi hører fra dig igen, så vi kan hjælpe dig videre herfra. 

Med venlig hilsen

Per/SletDet

(April, 2020)