Nøgenbillede på Facebook

Hej

Er det stadig forbudt at sætte et nøgenbillede op på Facebook?

___________

Svar fra SletDet

Kære dig

Det korte svar er ja. Hvis nogen lægger et nøgenbillede op, der viser enten bryster eller kønsorganer, så er det i mod Facebooks regler. Udover, at det er i mod deres regler, er det vigtigt at tænke over, hvorfor man gør det.

Jeg ved ikke, om du skriver, fordi du gerne vil lægge et billede op af dig selv, eller om du vil lægge et billede op af en anden. Måske har du oplevet, at en anden har lagt et billede op af dig, eller du har set et nøgenbillede af en anden på Facebook?

Hvis du overvejer at lægge et billede op af dig selv, er det vigtigt at tænke over, at det kan være meget sårbart og risikabelt - andre kan kopiere det, dele det uden din tilladelse eller misbruge det i forskellige sammenhænge. Det kan også være svært at vide, hvilke konsekvenser det kan have for fremtiden. Hvis andre har delt et billede af dig, uden at du har givet samtykke - altså tilladelse - så er det ulovligt, og man kan derfor blive straffet for det.

Hvis det ligger på Facebook, er det muligt at anmelde til dem, så de kan fjerne det. Du kan se, hvordan man gør i SletDets slettevejledning
.

Det kan også være en god ide at søge støtte og hjælp i sådan en sag. Hvis du ikke kan lide at tale med dine forældre om det, kender du måske en anden voksen du er tryg ved? Det kan være svært at gå med alene. Det er også muligt at melde det til politiet, men der er det vigtigt at have en voksen involveret.

Jeg håber det besvarede dit spørgsmål.

Mange hilsner
Helene/SletDet

(April, 2020)