IP-kode hacket

Hej

En dreng som går i min parallelklasse har min ip-kode. Han har hacket mig, tror jeg, og han afpresser mig. Hvad skal jeg gøre?


_____________

Svar til SletDet


Kære dig

Tak for dit spørgsmål.

Det er aldrig rart, når man tror, at en anden person har adgang til ens private oplysninger.

Jeg er ikke helt sikker på, hvad du spørger om, men jeg forsøger alligevel at give dig et svar.

Når en anden har din ip-adresse, er det ikke ensbetydende med, at han har adgang til din computer. Ip-adressen er bare et nummer på det sted, du logger på internettet fra – altså din computers adresse, men det giver ikke adgang til computeren. Men er der derimod, en der har fået fat i din adgangskode til din computer, telefon, Facebookprofil eller lignende, er det muligt at han har fået adgang til dine private oplysninger. I det tilfælde vil jeg anbefale dig, at skifte alle dine koder, de forskellige steder, hvor du logger ind, samt aktivere 'to-trins' login. Det betyder, at fx Facebook sender en kode til din telefon, når du forsøger at logge ind på Facebook fra et sted, du ikke normalt logger ind, fx en andens computer. Den kode skal du så indtaste, inden du kan logge ind – og der er dermed dobbelt sikkerhed i forhold til dine logins.

Hvis ham fra din parallelklasse afpresser dig, er det vigtigt, at du ikke gør det, som han beder om. For så bliver afpresningen bare ved.

Jeg tænker, at det er vigtigt at du får noget hjælp til at få ham til at stoppe med at afpresse dig. Du kan evt. inddrage din lærer eller en af dine forældre, så I kan få det stoppet. Det er ikke ok, at han afpresser dig – og faktisk er det også ulovligt. Du er meget velkommen til at ringe, hvis du har brug for mere hjælp. Vi vil meget gerne hjælpe dig. 

Jeg håber mit svar kunne hjælpe dig.

Mange hilsner
Penille/SletDet

(Januar, 2020)