Ikke gammel nok til Instagram

Hej,

Jeg er en pige på 11 år, men bliver dog snart 12 år.

Mine forældre vil ikke lade mig få Instagram, fordi jeg ikke er gammel nok, men alle pigerne fra min klasse har det. Og det kan godt være svært at være den eneste, der ikke har det.

Mine forældre fortæller, hvorfor de ikke vil have, at jeg har det, og noget af det forstå jeg godt, men jeg har flere gange sagt, at jeg ved alt om det, fordi det gør jeg. Og at jeg godt ved, hvad jeg skal gøre, og hvad jeg ikke må og gerne må. Selvfølgelig vil jeg være privat, men mine forældre giver mig ikke lov alligevel.

Jeg har en gang oprettet en bruger, uden mine forældre vidste det, og jeg lagde fotos op uden mig selv på. Men fik så dårlig samvittighed, og fik min veninde til at slette den helt.

 

___________

Svar fra SletDet


Hej og tak for din henvendelse.


Desværre er aldersgrænsen på Instagram 13 år. Det er sådan, fordi Instagram forsøger at beskytter børn og unge fra at få deres rettigheder krænket. Jeg kan godt forstå, at det er svært at være en af de eneste i klassen, der ikke har Instagram. Dine forældre forsøger nok at overholde reglerne, og selvfølgelig vil de dig det allerbedste. Dine forældre vil nok bare beskytte dig. Måske I kunne tage en snak omkring hvornår du må få det, så du kan glæde dig til det? 

Måske kunne du tale med dine veninder om det, de er nok de allerbedste til at forstå din frustration. Eventuelt kan de fortælle dig lidt om, hvad de laver på Instagram, eller vise dig nogle af de billeder, de typisk lægger derud. På den måde kan du følge lidt med i, hvad der sker, men samtidigt overholde dine forældres og Instagrams regler.

Jeg håber, at du kan bruge svaret. Du er meget velkommen til at ringe herind, så vi kan snakke lidt om, hvad der er svært. Pas på dig selv. 

Bedste hilsner
Helene/SletDet

(April, 2020)