Hvem kontakter mig på Snapchat?

Hej

Hvordan finder man personen på snapchat, altså er der en eller anden måde at finde ud af, hvem der gemmer sig bag den snap-navn?

- 17-årig


______________

Svar fra SletDet

 

Kære 17-årige

Det er et godt spørgsmål, og jeg har faktisk svært ved at give dig et præcist svar på det. Men det, jeg kan sige, er:

Hvis du har givet Snapchat adgang til din telefon-/adressebog på telefonen, så vil dine venner på Snapchat automatisk få tildelt det navn, som står i din telefonbog. Altså hvis du fx har en veninde, der hedder Anne Petersen (i din telefonbog), og har et Snapchatbrugernavn, som er LOL1995, så vil navnet ”Anne Petersen” stå på din venneliste i Snapchat. Hvis du tapper på hendes navn i vennelisten, kan du med små bogstaver nedenfor se hendes brugernavn ”LOL1995”, og hvor mange Snaps, hun har sendt.

Hvis du sørger for at tilføje alle dine venner på den måde, har du i hvert fald helt styr på dem. Hvis de derimod tilføjer dig, kan du ikke nødvendigvis se deres fulde navn – ikke mindst fordi de kan have oprettet en Snapchat-konto uden et tilknyttet telefonnummer.

Men det, du tænker på, er nok, når et brugernavn, du aldrig har hørt om, tilføjer dig og måske begynder at sende mærkelige Snaps. Det er desværre næsten umuligt at finde ud af, hvem der står bag – bl.a. fordi man kan oprette en bruger uden at tilknytte sit telefonnummer. Du kan prøve at søge på brugernavnet i en søgemaskine som Google. På den måde vil du kunne se, om brugernavnet bliver brugt på andre sociale medier som fx Instagram og Twitter og på den måde finde ud af mere om personen bag. Det kan også være, at du støder på hjemmesider, hvor andre Snapchat-brugere omtaler det pågældende brugernavn.

Desværre oplever flere og flere at få tilsendt spam via Snapchat. Hvis du mener, at der kan være tale om spam, vil jeg opfordre dig til at blokere brugeren. Det gør du ved at gå ind i din venneliste og klikke på tandhjulsikonet ud for brugernavnet og klikke ”blokér”. Jeg vil opfordre dig til det samme, hvis brugeren sender trusler eller upassende indhold. Du kan læse mere om, hvordan man blokere eller anmelder i SletDets slettevejledninger

Hvis du gerne vil sikre dig imod at blive kontaktet af fremmede i fremtiden, kan du kigge på dine privatlivsindstillinger og ændre ”hvem kan sende mig Snaps” til ”Mine venner” og det samme med ”Se Min Historie”.

Jeg håber, du kan bruge svaret og få en masse sjov ud af Snapchat i fremtiden.

De bedste hilsner
Sofie/SletDet

(April, 2020)