Hjælp til at slette gammel Youtube-konto

Hej

Jeg lavede for nogle år siden en youtube-kanal, og jeg har sidenhen glemt mailen og koden.

Videoerne er meget uskyldige, men ekstremt pinlige. Søger man på mit navn på Google dukker det op, og jeg frygter derfor hele tiden, at nogle ser dem.

Har prøvet ALT angående at få adgang til kontoen igen, men intet har virket. Det påvirker mig en del til daglig, og jeg tvivler på, at min anmeldelse af kanalen til Youtube vil gøre noget ved problemet.

Nogle af drengene i min gamle klasse fandt videoerne, og dette sårede mig rigtig meget, hvilket er grunden til, at jeg ikke håber, de finder dem i min nye.

Håber I kan hjælpe - måske har I ligefrem mulighed for at gå ind og slette kanalen (det ville betyde alt for mig!)

_______________

Svar fra SletDet


Hej du

Øv, det lyder ikke spor rart!

Mit råd til dig er, at du skal kontakte Youtube og anmelde videoerne, for videoerne bliver brugt til at såre dig. Og det er en grund til at anmelde en video til Youtube. Du anmelder videoer til Youtubes anmeldelsesside.  Hvis Youtube siger, du skal logge ind, kan du logge ind med den Youtube-konto, du skriver, du bruger nu.

På anmeldelsessiden bliver du spurgt om, hvorfor du anmelder. Fordi det sårer dig, at drengene bruger videoen, mener jeg, at du kan anmelde videoen som 'Chikane og cypermobning'. Det er vigtigt, at du er tålmodig og måske anmelder videoen flere gange. Der kan godt gå lidt tid, før Youtube svarer. Hvis du har mod på at ringe til os, kan vi også hjælpe med at fjerne videoerne - det plejer at gå lidt hurtigere, når SletDet anmelder videoerne. 

Du kan læse mere om, hvordan man anmelder Youtube-videoer på SletDets slettevejledning til Youtube. Du skriver også, at du håber, at drengene ikke finder vidoerne på din nye Youtube-kanal. Måske kan det være en god ide at slette videoerne fra din nye profil, hvis du er nervøs for, at de finder dem? Du sletter en video sådan her:

  1. Sørg for at være logget ind på din profil
  2. Klik på dit profilbillede øverst i højre hjørne
  3. Klik på ’Skaberstudie’ (I nogle tilfælde hedder feltet ‘Youtube Studio (beta))
  4. Klik på ’Videoer’ i menuen i venstre side.
  5. Find den video, du vil slette, og tryk på de tre prikker kaldet ‘Valgmuligheder’ til højre for videoen.
  6. Klik på ’Slet’
  7. Bekræft, at du vil slette din video ved at sætte et hak i ‘Jeg er klar over, at sletning af en video fra YouTube er permanent og ikke kan fortrydes. Denne handling fjerner også kommentarerne til videoen.’
  8. Klik på ‘Slet’
  9. Du har nu slettet din video på YouTube.

Derudover kan det måske være en god ide at fortælle om det, der er sket, til en voksen, som du stoler på? Det er ikke rart at sidde med den slags alene. Mange voksne forstår mere, end man lige tror, og de kan hjælpe og støtte dig. Du kan fx fortælle det til en forælder, en lærer eller skolens SSP-medarbejder.

Jeg håber, du kan bruge mit svar.

Mange hilsner fra
Maria/SletDet

(Januar, 2020)

 

SletDet