Bliver mine Snapchat-billeder lagt på nettet?

Hej

Jeg er en pige på 14 år, der i lang tid har brugt appen Snapchat.

For nylig har jeg skrevet lidt med en fra min klasse, og for sjov lod vi som om, vi var undertøjsmodeller og sendte billederne over Snapchat.

Efter jeg har hørt det med den nye opdatering, at Snapchat gemmer ens billeder, er jeg blevet lidt nervøs.

Vil mine halvnøgne billeder ligge et eller andet sted på en internetside? Hvis det er tilfældet, har jeg i hvert fald fortrudt det...

Hvad skal jeg gøre?


_______________

Svar fra SletDet


Kæredig. 


Tak for dit spørgsmål.

Det er rigtigt, at Snapchats opdaterede sine retningslinjer d. 31. oktober 2015, og at opdateringen betyder, at Snapchat fremadrettet kan gemme de billeder og film, som du sender over Snapchat. Dog skriver Snapchats selv, at de sletter alle Snaps og My Storys efter 24 timer. Det kan du læse mere om her. 

Nu bliver det lidt teknisk..: Vi kan håbe, at Snapchat holder, hvad de lover med hensyn til hvilke billeder, de gemmer, men vi kan ikke være sikre på det. For med de nye retningslinjer giver du Snapchat rettighederne til ALLE film og billeder, du optager og sender på Snapchat. Også de private. Så Snapchat kan ombestemme sig og gemme dine private snaps, uden at du kan gøre noget ved det. Men det er selvfølgelig en meget lille risiko. Derfor tænker jeg, at du ikke har noget at bekymre dig over.

Selvfølgelig er der altid en risiko for, at den, du har sendt billederne til, har gemt billederne via Snapsaved eller andre apps eller har taget et screenshot. Men hvis det er én, du stoler på, bør der ikke være problemer. 

Jeg kan høre, at du har fortrudt billederne, og at du nu er lidt nervøs. Derfor tænker jeg, om du mon har snakket med en om din situation? Måske det kan hjælpe at få talt om situationen med en anden, så du ikke går alene i det. Det kan være, at ham/hende fra din klasse, som du delte billederne med, deler samme bekymring og måske er god at snakke med. Det kan også være, at det er en anden, en voksen, der er bedre at snakke med. 

Du er også altid velkommen til at ringe til os på SletDet. Vi vil rigtig gerne hjælpe. 


Jeg håber, du kan bruge svaret. Held og lykke. 


De bedste hilsner
Sofie/SletDet

(Februar 2020)