Afhængig af Omegle

Hej

Jeg er blevet afhængig af en hjemmeside, der hedder Omegle, og jeg har lavet nogle fejl der, hvordan kan jeg stoppe? Der sker kun sexuelle ting derinde, og jeg fortryder det hele tiden:(

_______________

Svar fra SletDet

Hej, 

Tak for din henvendelse. Det er rigtig godt, at du skriver til os, og jeg vil rigtig gerne hjælpe dig.  

Vi ved, at mange bruger sider som Omegle og Ome.tv til at afprøve seksuelle ting. Det er naturligt at udforske sin seksualitet og sine grænser, når man er ung, og det er der intet galt i.  

Jeg kan høre på dig, at du ‘har lavet nogle fejl’, og at du fortryder. Jeg er ked af at høre, at du føler sådan. Ofte kan man blive revet med af en stemning, mens man sidder foran skærmen og komme til at gøre ting, som man egentlig ikke havde lyst til. Man kan komme til at føle stor skam, selvom man ikke har gjort noget forkert, men blot udforsket sin seksualitet. Det gør det selvfølgelig ikke mindre alvorligt, at man har gjort noget, som man ikke har lyst til. Vores erfaring er, at nogle også går rundt og er nervøse for, at deres chats er blevet optaget. Hvis du er nervøs for det, er du meget velkommen til at kontakte os igen, så vi kan hjælpe dig bedre.  

Jeg ved ikke, om du ved det, men Omegle har en aldersgrænse på 18 år, medmindre man får tilladelse af sine forældre og er over 13 år gammel. Aldersgrænsen er til for at beskytte børn og unge, så de ikke får ubehagelige (og/eller seksuelle) oplevelser. Når aldersgrænsen er 18 år, kan man komme til at se ting på siden, der egentlig kun er beregnet til voksne - som du også selv nævner, sker der mange seksuelle ting, der ikke bør ses af børn og unge. Hvis du har brug for at snakke om de ting, du har set, er du velkommen til at ringe til os.  

Vi på SletDet ved, at det kan være rigtig grænseoverskridende og svært at tale om nøgenhed og seksuelle ting, fordi man ofte kan komme til at skamme sig, selvom der ikke er noget at skamme sig over. SletDets erfaringer er dog, at det hjælper at tale med en, man stoler på, så man kan få delt sine tanker med en, og så man ikke går med det alene. Mit råd til dig er derfor, at du fortæller om dine tanker til en voksen, som du stoler på. Det kan også være en ven, som du tænker måske har prøvet noget lignende?  

Jeg kan høre, at du selv oplever det som et problem for dig at være meget på Omegle. Det lyder ikke rart at have det sådan. Der findes andre apps, hvor vores indtryk er, at de har mere fokus på sikkerhed og bedre retningslinjer for børn og unge, som fx Momio. Måske det er noget for dig? Hvis du har brug for en snak om for eksempel sex og seksuelle oplevelser på nettet, så har du også mulighed for at kontakte Sexlinien for unge. De har rådgivere, der er gode at tale med om den slags problemer.  
 
Håber det bedste for dig, og at du kan bruge svaret, 

Mange hilsner,  

Sophie / SletDet

(Januar, 2020)