Ubehagelige fremmede spørger efter nudes

Hej brevkassen!

Jeg står i den situation at jeg tidligere har brugt en del tid på det "chatforum", der hedder "Omegle". Der har jeg skrevet med en del forskellige menesker og sommetider også givet dem navnet på min snapchat.

Jeg har engang imellem sendt et nøgenbillede eller to, men ikke noget sådan overdrevet. Derefter har jeg slettet og blokeret disse personer igen.

Nu står jeg så i den ret irriterende og ærgerlige situation, at der er en der bliver ved med at dele mit snapchat navn inde på Omegle, derved bliver jeg hele tiden kontaktet af folk som jeg ikke ønsker kontakt med.

Indtil videre har jeg bare blokeret alle der han ansøgt mig på snapchat som jeg ikke kender.

Men jeg vil i virkeligheden helst bare være det foruden, da jeg synes det er virkelig ubehageligt at folk kontakter mig med den forventning om at få nudes.

- Har i nogle råd til hvad jeg kan gøre?

_________________

Svar fra SletDet

Kære dig.

Tak for dit spørgsmål. Godt du skriver og spørger om hjælp til det.

Det lyder rigtig ubehageligt hele tiden at blive kontaktet af fremmede for nudes. Og virkelig også ubehageligt at nogen deler dit Snapchatnavn offentligt ude på chatten – jeg kan godt forstå det føles som en slags krænkelse, at folk bare forventer, at du sender billeder af dig selv. Mange af de ting, der tales om på Omegle omhandler dog sex, så det kan være derfor, at folk bare forventer, at det er helt normalt, at du gerne vil det. Det er dog rigtig vigtigt at gøre, som du gør – holde fast i, at man helt selv bestemmer, hvem man ønsker at dele, hvad med.

Det er godt, at du har blokeret alle, som du ikke kender, der indtil videre har kontaktet dig. Det lyder ikke til, at du ved, hvem der bliver ved at dele dit Snapchatnavn – hvis du gør, så synes jeg du skal skrive og bede personen holde op. Derudover kan det måske være en ide at ændre dit Snapchatnavn, eller oprette en ny Snapchat-konto, så det navn, der deles ude på chatten ikke findes længere – og de derfor ikke kommer i kontakt med nogle, når de forsøger at tilføje en med det navn. Det er ærgerligt, at det er nødvendigt, men det lyder det desværre som om, at det er. Du kan læse mere om, hvordan man sletter sin profil i vores slettevejledning

Til sidst vil jeg blot sige til dig, at du intet gør forkert ved at dele nøgenbilleder af dig selv. Men selvom du sikkert godt ved det, vil jeg blot til sidst minde dig om, at det er vigtigt at tænke over, hvem man deler hvad med – fordi billeder på nettet kan sprede sig hurtigt, hvis det kommer i de forkerte personers hænder. Det er selvfølgelig ikke ok, at folk deler noget videre, som man har delt med dem, men ikke desto mindre, så ved vi at det alligevel sker rigtig ofte. Så bare du husker at passe på dig selv.

Du er velkommen til at skrive igen, hvis du har flere spørgsmål eller ønsker mere hjælp.

Mange hilsner
Penille/SletDet

(April, 2020)

SletDet-grafik