Har jeg chattet med en pædofil?

Hej brevkasse

I går var der en pige, der kontaktede mig på Facebook, og vi snakkede sammen, og jeg sagde det til min far.

Men i dag sagde min far til mig, at jeg ikke skulle give oplysninger om mig selv, for det kunne være en falsk bruger, og det tror jeg faktisk også, det er nu.

En pædofil, fordi hun var meget optaget af min pubertet og sådan noget, og jeg fik også en SMS af min mor, at hun kunne mærke, at der var sket noget.

Jeg har blokeret hende, men hun har jo stadig vores samtale. Jeg er så bange!

Kh. Mig, 12 år

 

________________

Svar fra SletDet

Hej

Tak for din mail.  Jeg kan godt forstå, at du synes det er ubehageligt. Du har gjort det helt rigtige ved at tale med dine forældre og blokere brugeren. Jeg ved, at mange synes, at det er grænseoverskridende at snakke med sine forældre om det, så det er rigtig sejt, at du har gjort det. Hvor er det godt, at du var så opmærksom!

Det kunne godt lyde som om, den, du har skrevet med, ikke var en pige på 12 år, når brugeren var meget optaget af pubertet og krop. Det sker desværre, at personer bruger sider for børn til at komme i kontakt omkring sex. Men hvis man siger tydeligt og klart fra og blokerer, så er der meget lille risiko for, at man bliver kontaktet igen af samme person. 

Når det er på Facebook, så synes jeg, at du og dine forældre skal anmelde det på deres anmeldesider. Der sidder folk, som kan tjekke brugeren. Det kan sagtens være, at personen også kontakter andre piger, og så bør det jo stoppes. Det vil være godt at sende hele samtalen til Facebook-sikkerhedsteamet. Det kan du læse mere om i vores slettevejledning

Og så vil jeg foreslå, at du bruger privatlivsindstillingerne på Facebook, så det kun er dine venner, der kan se din profil. Så kan du ikke få beskeder fra fremmede. Måske dine forældre kan hjælpe dig med at indstille det? Ellers er du meget velkommen til at ringe til os, så vi kan hjælpe dig. 

Håber du kan bruge mit svar. Ellers skriv endelig igen! 

Mange hilsner
Marianne/SletDet

(April, 2020)