Foto: Red Barnet/Ulrik Jantzen

Fremmed nummer kontakter mig på Messenger

Jeg sad og snakkede med min veninde på Messenger, da jeg pludselig så et fremmed nummer i toppen af skærmen, der havde skrevet: 'Hvor bor du henne'. Jeg har aldrig set dette nummer før.

Cirka 30 minutter efter ringede personen til mig. Jeg lagde på med det samme. Dette skete to gange.

Jeg gik så ind og slettede 'samtalen' i beskeder uden at svare vedkommendes besked, og blokerede så herefter også personen, så han/hun ikke kan ringe eller skrive til mig.

Jeg er bange for, at der er nogen, der vil gøre mig noget, selvom jeg ved, at jeg aldrig giver mit nummer til fremmede.

Hvad skal jeg mere gøre?

_______________

Svar fra SletDet

Kære dig

Tak for dit spørgsmål til brevkassen.

Det lyder rigtig ubehageligt, det som du har oplevet – og jeg kan godt forstå, at du bliver bange for, hvad der kan ske. Det lyder dog som om, at du har taklet det helt rigtigt – slettet personens besked, og efterfølgende blokeret personen. Når du siger, at du aldrig ville give dit nummer til fremmede, så tænker, jeg at han har haft ringet til dig gennem Messenger, som netop giver mulighed for at foretage 'Facebook-opkald', hvor man ikke behøver den anden persons nummer. Men nu, når du har blokeret ham, kan han dog heller ikke længere ringe til dig.

Jeg tænker, at han i første omgang har fundet dig gennem Facebook – måske har han siddet og surfet lidt rundt på venners venner – og på et tidspunkt landet på din profil og sendt dig en besked over Messenger. Det er muligt for dig, at ændre dine privatindstillinger på Facebook i forhold til hvem du ønsker, der skal kunne se din profil, sende dig beskeder, anmode dig som ven og så videre. Det kunne måske være godt at kigge disse igennem og sikre dig, at de er som du ønsker. Det kan være en god idé at få dine forældre til at hjælpe dig med dette.

Du skriver ikke, hvor gammel du er, men nogle gange kan det også være rart at snakke med en voksen om det, som man stoler på, eventuelt dine forældre eller din lærer. På den måde går du ikke rundt med det helt alene. 

Skriv endelig igen, hvis du har flere spørgsmål.

Med venlig hilsen
Penille/SletDet

(April, 2020)