En fremmed skriver til mig

Hej

Jeg er en pige på 12 år.

I går var der en mand, der skrev til mig. Han skrev 'hej smukke' osv. Han spurgte, hvad jeg lavede. Så svarede jeg, at jeg så Youtube, imens jeg var på Instagram. Så sagde han 'ok jeg er på vej for at hente chips og cola smukke'. Det gjorde mig lidt bange, jeg har blokeret ham. Jeg kender ham ikke i virkeligheden. Han så lidt handicappet ud, og han var cirka 25 år?

 

_______________

Svar fra SletDet

 

Hej og tak for dit spørgsmål til brevkassen.

Kan godt forstå, det var rigtig ubehageligt, at en fremmed skrev til dig. Du skriver ikke, hvorhenne han skrev til dig, men det kan være en god ide, at indstille sine profiler rundt om de forskellige steder på nettet, så fremmede ikke kan kontakte en og se alle mulige informationer om en. Det kan dine forældre hjælpe dig med at gøre. Ellers er du meget velkommen til at ringe herind - så kan vi hjælpe dig med at indstille dine profil, så de er lukkede for fremmede. 

Der er nogle mennesker på nettet, som ikke er dem, som de udgiver sig for at være - og derfor er det godt at passe på sig selv, når man færdes rundt på nettet. Det er dog rigtig godt, at du har blokeret ham - og det var det helt rigtige at gøre.

Det kunne også være en god ide at snakke med en voksen omkring det - så du ikke går med det alene. Jeg ved, at det kan være rigtig svært og grænseoverskridende, men det hjælper at åbne op! 

Håber dette var svar på dit spørgsmål. 

Mange hilsner
Penille/SletDet

(April, 2020)

SletDet