Foto: Red Barnet/Ulrik Jantzen

Nogen udgiver sig for at være mig på Snapchat

Hej SletDet 

Hvad gør jeg, når andre opretter profiler og udgiver sig for at være mig (Snapchat). Der er en person, der har udgivet sig for at være mig på Snapchat, og har skrevet klamme overskridende beskeder til piger. Kan jeg melde det eller noget? Det er meget grænseoverskridende for mig også.

Håber på jeres hjælp.

_______________

Svar fra SletDet

Hej og tak for din henvendelse. 

Din frustration er forståelig. Det er ulovligt, hvis nogen har brugt dit billede eller din email og udgiver sig for at være dig. Jeg er meget glad for, at du kontakter os, så vi kan hjælpe dig. 

Den hurtigste vej er faktisk at få fat i dem, der står bag. Hvis du ved, hvem det er, kan du overveje, om der er nogen ældre venner eller familie, som du kan få til at hjælpe med at kontakte dem og bede dem stoppe.

En anden vej, som jeg bestemt synes, du også kan gå, er at kontakte Snapchat. De har en supportafdeling, hvor de netop tager sig af denne slags situationer. 
Du skal rapportere brugeren til Snapchat for at få hjælp. Du kan læse mere om, hvordan man anmelder en bruger i vores slettevejledning til Snapchat. For at anmelde en bruger, skal du gøre følgende: 

  1. Gå til 'Mine Venner' siden. 
  2. Hold fingeren inde på den bruger, du ønsker at anmelde 
  3. Klik på 'Mere' 
  4. Vælg enten 'Rapportér' 
  5. Vælg en årsag. I dit tilfælde skal du klikke på "Giver sig ud for at være en anden konto" og herefter "Mig" 
  6. Skriv til Snapchat i feltet, at du er blevet hacket, og hvad der er sket, så de kan hjælpe med at fjerne profilen.


Desværre kan der jo oprettes nye profiler imens. Hvis det bliver alvorligt på den måde, at der bliver sendt blufærdighedskrænkende billeder eller trusler til pigerne, så overvej at melde det til politiet eller start med at kontakte SSP i din kommune - der er er tit folk, som er vant til at hjælpe med denne slags sager.

Jeg håber, at du har mulighed for at snakke med en, som du stoler på, om din situation. Det er voldsomt for dig at være i, og jeg synes ikke, at du skal gå med det alene. Måske du har mulighed for at tale med en af dine forældre, en lærer eller en helt tredje? Det kan være rart at få luftet tankerne, så der kan blive plads til nye. 

Jeg håber, du kan bruge svaret. Du er meget velkommen til at kontakte os igen, hvis du har behov for det. 

Mange hilsner
Marianne/SletDet

(April, 2020)

 

SletDet