Hvad gør man, hvis man bliver hacket?

Hej,

Hvad hvis nu man bliver hacket, hvad er det så vigtigt at man gør?

 

________________

Svar fra SletDet


Kære dig

Tak for dit spørgsmål.

Hvis man oplever at få ens computer eller profil hacket, så er det en god ide at skifte alle sine adgangskoder de forskellige steder man logger ind. Det er vigtigt at gøre adgangskoder 'svære', det vil sige bruge både store og små bogstaver, tal og tegn – så det er sværere for andre at gætte.

Derudover kan det være en god ide at bruge 'to-trins' login. Når du logger ind på din profil fra en ny computer, vil der så blive sendt en besked til din telefon med en kode, som du så skal indtaste på computeren for at logge ind. Dette sikrer, at det er dig, som logger ind – og ikke en, som der har hacket dig.

Til slut er det vigtigt at kontakte den side, fx Snapchat, hvor du er blevet hacket. De har klare retningslinjer på området og har mulighed for at slette den falske profil, så du får kontrol over din situation igen. 

Mit råd til dig er at involvere en af dine forældre eller en anden voksen, som du stoler på. En voksen kan hjælpe dig med, hvad du skal gøre. Jeg synes ikke, at du skal stå i den svære situation alene. 

Håber dette var svar på dit spørgsmål.

Du er velkommen til at skrive igen eller ringe til os, hvis du har behov for det. Vi vil rigtig gerne hjælpe dig. 

Mange hilsner
Penille/ SletDet

(April, 2020)

SletDet