Min Snapchat blevet hacket

Hej

Jeg er en 15 årig pige som gerne vil lukke min gamle snap ned, da den er blevet hacket, og personen bag min gamle snap, sender billeder af mig videre til mine veninder og skriver grimt til dem.

Det hele startede for ca. 3 år siden, og vil rigtigt gerne have den lukket. Det skal lige siges at jeg intet kender til den, kan heller ikke huske min gamle email til den snap som jeg havde og kender ikke koden eller noget. Det vil sige, at jeg kun kender brugernavnen til snappen.

Jeg vil meget gerne melde det til politiet, men så får mine forældre det at vide, og det vil jeg ikke have. Er der andet at gøre? Snappen skal blive lukket ned nu!! Kommer i store prolemmer..

_______________________________

Svar fra SletDet

 

Kære dig

Tak for din henvendelse til SletDet.

Jeg kan godt forstå, at du synes, det er rigtig ubehageligt og grænseoverskridende, at nogen har hacket dig og skriver grimme beskeder og sender billeder til din veninder.

Hvis du ikke allerede har gjort det, synes jeg, du skal fortælle dine veninder, at det ikke er dig, som sender beskederne og billederne, og at du er rigtig ked af, at de modtager dem. Du kan måske også bede dine veninder om at skrive/snappe til personen, som snapper fra din gamle konto, at han/hun skal stoppe, og at de godt ved, at det ikke er dig, men en som har hacket din profil.

Det, du kan gøre for at lukke snap-profilen, er at anmelde profilen til Snapchat. Det kan du finde en vejledning til i vores SnapChat-slettevejledning. Du kan bede dine veninder om at gøre det samme. Det kan være en god idé at få en voksen til at hjælpe dig. 

Du skriver, at du ikke vil have, at dine forældre får det at vide. Jeg vil alligevel anbefale dig, at du taler med en voksen om det. Hvis du ikke har lyst til at inddrage dine forældre, kunne det måske være en lærer eller en anden voksen, som du stoler på. Det kan være godt at tale med en voksen, når man oplever noget grænseoverskridende, som det du beskriver her. Du er også meget velkommen til at ringe til os, så kan vi måske hjælpe med at få profilen fjernet. 

Hvis du har flere spørgsmål, er du velkommen til at ringe eller skrive igen. Jeg håber, at det lykkedes dig at få profilen slettet. 

Med venlig hilsen
Mai/SletDet

(April, 2020)