Falsk profil på Facebook

Hej Brevkasse

Mig og min ven har lavet en falsk profil på Facebook med et falsk profilbillede, som vi fandt på Google, og for at den skulle se mindre falsk ud, tilføjede vi en masse tilfældige personer.

Men en af dem, vi havde tilføjet, begyndte at skrive til os, og vi spillede bare med som den falske person, som vi havde opdigtet, men det fandt han så ud af til sidst, og så truede han med at anmelde os til politiet, og det ved vi så ikke, om han gjorde.

Vi skyndte os så at slette alle venner og det profilbillede, som vi havde taget fra Google af en ung smuk pige på vores falske profil.

Er det her ulovligt, det vi har gjort, vi har ikke skrevet nogen klamme ting eller noget seksuelt krænkende til andre? Hvad kan der videre ske, eller sker der noget med os, hvis de opsporer os, som vi er virkelig bange for.

________________

Svar fra SletDet

Hej og tak for jeres henvendelse. 

Jeg kan godt forstå, at I er nervøse, når personen truer med at melde jer til politiet. Hvor er det godt, at I skriver herind. 

Jeg kan næsten høre, at I godt ved, at det er ulovligt at stjæle andres billeder og bruge dem i falske profiler. Normalt vil politiet ikke gøre noget i sådan en sag, hvis I ikke har skrevet noget truende eller ulovligt fra profilen. 

Men ja, skynd jer at slette profilen, så der ikke kommer lignende situationer. Det kan være fristende at lave falske profiler, men det er nu bedst at være sig selv - også på nettet. I kan læse mere om, hvordan man sletter en profil på Facebook i vores slettevejledning

Jeg synes, at det er en rigtig god ide at sige undskyld til dem, som I har bedraget – de føler sig selvfølgelig krænket. 

Hvis I har lyst, er I meget velkommen til at skrive eller ringe til os. Vi vil gerne hjælpe. 


Mange hilsner
Marianne/SletDet

(April, 2020)

 

SletDet