Er der børnelokkere på Omegle?

Hej

Jeg er ni år. Jeg vil gerne vide, om der er børnelokkere i Omegle?

______________

Svar fra SletDet

Kære dig.  

Tak for din henvendelse til SletDet. Det er godt, at du er opmærksom på, at man kan få ubehagelige oplevelser på nettet.  

Jeg kan godt forstå, at Omegle og andre steder som fx Ome.tv lyder spændende, og man kan få lyst til at udforske siden.   

Jeg ved ikke, om du ved det, men Omegle har en aldersgrænse på 18 år, medmindre man får tilladelse af sine forældre og er over 13 år gammel. Aldersgrænsen er til for at beskytte børn og unge, så de ikke får ubehagelige (og/eller seksuelle) oplevelser. Når aldersgrænsen er 18 år, kan man komme til at se ting på siden, der egentlig kun er beregnet til voksne.  

Jeg kan høre på dig, at du er interesseret i at vide, om der er børnelokkere på OmegleJeg kan ikke sige præcist, om der er børnelokkere derinde, men vores erfaring er, at der sker mange seksuelle ting på siden, som ikke er beregnet til at blive set af børn på ni år. Som barn kan man komme ud for ubehagelige oplevelser på sider som Omegle – uanset om der er tale om en børnelokker eller ej. Det gør, at jeg kan blive nervøs over, at mange børn og unge bruger Omegle i frikvarteret osv. Det er vigtigt at være opmærksom på, at den, man videochatter med, kan optage videosamtalen, gemme den og lægge den ud på nettet. Det er der mange unge, der bekymrer sig over.  

Jeg synes, at det kan være en god idé for dig at snakke med dine forældre om, hvad der er vigtigt at huske i det digitale liv. Det kan også være, at du går og bekymrer dig om børnelokkere på nettet osv. Dette kan også være rart at snakke med en forælder om. Hvis du vil vide mere om emnet, Omegle osv., er du velkommen til at kontakte os. Vi vil gerne fortælle dig mere og give gode råd til, hvordan man passer på sig selv på nettet 

Jeg ønsker dig alt det bedste. Pas på dig selv 

Mange hilsner, 

Sophie / SletDet 

(April, 2020)