Jeg må ikke få Snapchat

Hej brevkassen

Jeg er en pige på 10 år og min far og mor vil ikke give mig snapchap hvad skal jeg gøre kan i hjælpe mig??????

Den 10-årige

____________

Svar fra SletDet

Hej med dig

Tak for dit spørgsmål.

Jeg kan godt forstå, at du synes, det er irriterende, at dine forældre ikke vil give dig lov til at få Snapchat. Men det er jo faktisk sådan, at man skal være 13 år for at bruge alle Snapchat-funktionerne ifølge amerikansk lovgivning. Og da Snapchat er lavet i USA, er det en god idé at følge deres retningslinjer. 

Faktisk kan du godt oprette en Snapchat-konto som 10-årig, men følgende regler gælder: 

Hvis man er fyldt 13 år, virker alle Snapchat-funktioner. Man kan tage billeder og video, redigere dem med tekst, tegninger og filtre og derefter sende dem til sine venner.

Hvis man er under 13 år, kan man udelukkende tage billeder, redigere dem og gemme dem på telefonen. Man må altså vente med at sende, til man bliver 13. Der findes heldigvis andre måder at sende billeder til sine venner på. 

Det vil sige, at en mulighed for dig kan være at oprette en konto, så du kan tage billeder, bruge Snapchats filtre osv. og så sende billederne til dine venner over telefonen eller andre sociale medier, du har adgang til. Prøv at foreslå det til dine forældre, hvis det lyder som en god idé for dig.

Derudover kan det være, at det er en god idé at snakke med dine forældre om, hvorfor det er vigtigt for dig at have Snapchat. Jeg er sikker på, at dine forældre bare prøver på at beskytte dig, fordi de har hørt de dårlige historier. Men hvis du fortæller dem, hvorfor det er vigtigt for dig, og hvis I laver nogle fælles regler kan det være, at I kan lave en aftale, som I begge er tilfredse med? 

Jeg håber, du kan bruge mit svar.

De bedste hilsner
Sofie/SletDet

(Januar, 2020)