Hvor gammel skal man være for at få Facebook?

Hej

Hvor gammel synes I, man skal være for at have en Facebook-profil?

______________

Svar fra SletDet


Hej med dig. 

Tak for dit spørgsmål.

Facebook kræver, at man er 13 år, før man må have en profil. Grunden er, at det er amerikanske tjenester. I USA er der en lov, som kort fortalt siger, at man ikke må vise reklamer til og indsamle oplysninger fra personer under 13 år. Når man har fx en Facebookprofil, får man ofte vist reklamer ud fra det, som man har skrevet på sin profil eller de sider, som man har trykket 'synes godt om'. Fx hvis man synes godt om et spil, så får man også reklamer om at købe ting, der handler om det spil. Derfor kan man sige, at reglen er til for at beskytte børn og unge. Derfor er det på den ene side godt at følge reglerne og vente med at gå på Facebook, til man er 13 år.

På den anden side: hvis alle andre i ens klasse er på Facebook, inden de er 13 år, så må det være rigtig svært at være den eneste, der er udenfor. Så jeg synes det kommer an på situationen. 

Det kan være en god idé at snakke med sine forældre og sammen finde på en god aftale omkring, hvornår man må få en Facebook-profil, fordi det er forældrenes opgave at beslutte, hvornår deres børn skal have profil på Facebook.

Jeg håber, at du kan bruge mit svar. 

Mange hilsener,
Marianne/SletDet

(Januar, 2020)