Afhængig af telefonen

Hej,

Hvorfor er det, at folk har så travlt med at sidde med sin telefon istedet for at være sammen med sine venner? Også når man er sammen med en ven, så er det altså rigtig træls, når den person bare sidder og glor ned i sin telefon hele tiden.

_____________

Svar fra SletDet

Kære dig

Tak for din henvendelse.

Det er et rigtig vigtigt og relevant spørgsmål du stiller. I dag er der mange unge, som synes at det er vigtigt at have et 'online liv'. For dem er det vigtigt ikke at gå glip af noget, for at få et indblik i andres liv, for selv at vise smarte billeder af sig selv, og får hurtigt at kunne kommunikere med sine venner. Man kan sige, at sociale medier jo også er en måde at være social på. Bagsiden af medaljen kan være, som du beskriver, at det også overskygger den tid man faktisk er sammen med sine venner. Det forstår jeg godt, at du synes er frustrerende.

Jeg ville måske anbefale dig at tale med dine venner om, I ikke kan lægge telefonerne væk, imens I er sammen. Hvis du synes at det er svært at sige, kan du altid søge hjælp hos en voksen, som måske kan hjælpe dig med at tale med en ven eller veninde, hvor du oplever at det sker. Du kan også forslå at I laver noget aktivt sammen, som at tage ud og shoppe, gå en tur, se en film mm., hvor man måske er nemmere sammen uden at bruge sin mobil hele tiden.

Jeg håber du finder en måde at være mere sammen med dine venner, på en god og givende måde. Det er ihvertfald flot, at du ønsker et bedre nærvær med andre mennesker.

Bedste hilsner,
Helene/SletDet

(Januar, 2020)