Slettevejledning til Discord

Illustration: Stine Spedsbjerg

Få hjælp til at slette fra Discord

Discord er et socialt medie, der primært henvender sig til gamere. Det er et chatforum, hvor man kan spille med vennerne, finde nye teammates, chatte og deltage i diverse gaming fællesskaber.

I denne guide kan du få hjælp til at:

  • Slette din konto
  • Slette en server
  • Videregive ejerskab til en anden
  • Blokere en bruger 
  • Anmelde et problem 

OBS: Der kan være lidt forskel på hvordan appen ser ud afhængig af hvilken type telefon, computer eller udgave af appen du bruger.

Slet din konto

Før du kan slette din profil, skal du slette dine servere eller tildele ejerskabet til en anden. Se hvordan du gør det længere nede på siden.

Hvis du gerne vil slette din konto permanent, skal du gøre sådan her:  

  1. Slet eller videregiv dine servere (se guide længere nede)
  2. Klik på det lilla Discord-logo i nederste hjørne
  3. Klik på ‘Min konto’ 
  4. Klik på ‘Slet Konto’ nederst på siden
  5. Indtast din adgangskode for at bekræfte, at du vil slette din profil. (OBS! I nogle tilfælde skal du også indtaste en 6-cifret 2FA-kode. Dette kun, hvis du benytter to-faktor-autentificering)
  6. Klik på ‘Slet’ for at gennemføre.
  7. Din konto er nu slettet. Det er vigtigt, at du ikke logger ind på din profil indenfor 14 dage, fordi så aktiverer du din konto igen. Slet derfor appen på din telefon. 

Klik på ‘Konto’

Klik på ‘Delete Account’ ('Slet konto') nederst på siden

Slet en server

Hvis du gerne vil slette en server, skal du gøre følgende (se billeder nedenfor):  

  1. Klik på serveren, som du ønsker at slette 
  2. Klik på de tre prikker/to personer øverst i højre hjørne
  3. Klik på ‘Indstillinger’ (tandhjulet)
  4. Klik på de tre prikker øverst i højre hjørne 
  5. Klik på ‘Slet server’
  6. Du bliver nu spurgt, om du er sikker på, at du vil slette serveren. Klik 'Slet'

Videregiv ejerskabet af en server til en anden

Hvis du gerne vil videregive ejerskabet over din server, skal du gøre følgende:

  1. Klik på de tre streger øverst i venstre højre
  2. Klik på serveren
  3. Klik på ‘Indstillinger’ (tandhjulet)
  4. Klik på ’Medlemmer’
  5. Find den bruger, som du synes, skal overtage serveren
  6. Klik på de tre prikker ud for brugeren
  7. Klik på ’Overdrag ejerskab’
  8. Din server har nu en anden ejer end dig

Bloker en bruger

Ønsker du at blokere en bruger på Discord, skal du gøre følgende: 

  1. Klik ind på den profil, som du ønsker at blokere 
  2. Klik på de tre små prikker øverst i højre hjørne 
  3. Vælg 'Block' 
  4. Brugeren er nu blokeret, og vedkommende kan ikke længere kontakte dig. 

 

Anmeld et problem

Hvis du vil anmelde et problem på Discord, skal du gøre følgende: 

  1. Klik ind på anmeldelsessiden. Siden er på engelsk. Hvis du har behov for det, så spørg en voksen om hjælp til at udfylde formularen. 
  2. Indtast din email, hvad du vil anmelde og emnet
  3. Skriv en beskrivelse af problemet under 'description' 
  4. Vedhæft evt. et skærmbillede af problemet. 
  5. Klik på 'Submit' 

 

OBS! Hvis du vil anmelde en besked, skal du indsætte beskedlinket. Det gør du sådan: 

  1. Hold inde på beskeden indtil du får mulighed for at vælge enten: 
    1. "Del" - klik herefter på "kopier til udklipsholder" 
    2. "Kopier besked link" 
  2. Indsæt dette link i din anmeldelse, så Discord kan se beskeden. 

(Siden er sidst opdateret d. 23-06-2021)