Vold og overgreb

- fysisk og psykisk vold
og seksuelle overgreb

Foto: Red Barnet/Ulrik Jantzen

Materialer om vold og overgreb

Ingen børn eller unge skal udsættes for at blive slået eller truet. Det står i loven, at alle børn og unge i Danmark har ret til at blive beskyttet mod enhver form for vold og overgreb. Og at voksne har et ansvar for at beskytte børn, der alligevel bliver udsat. Børn og unge har altid ret til at få hjælp.

Undervisningsforløbene under dette tema handler om forskellige former for vold og seksuelle overgreb. I forløbene kan elever blandt andet lære mere om forskellen på fysisk og psykisk vold. Elever kan også lære om, hvad man kan gøre, hvis man selv har været udsat for et overgreb - eller hvis man er bekymret for, at en ven har brug for hjælp.

Du kan se vores forløb om vold og overgreb herunder. Derudover berører forløbet STÆRKE SAMMEN til mellemtrinnet også tematikker om vold og overgreb. Du kan finde forløbet under temaet Børns rettigheder.

Så mange børn bliver udsat for vold

Hvert 6. barn har været udsat for fysisk vold i hjemmet i 2016. Det svarer til, at der i en skoleklasse på 24 elever sidder 3-4 børn, som har været udsat for vold.

Kilde: SFI-Det Nationale Forskningscenter for Velfærd, Vold og seksuelle overgreb mod børn og unge i Danmark 2016

Vælg et undervisningsforløb inden for de seks temaer i menuen herover.

Red Barnet laver undervisningsforløb til indskoling, mellemtrin og udskoling, men ikke alle forløb har materiale til alle trin. Red Barnet laver også materiale til fagfolk.

Der var desværre ingen forløb, der matchede alle dine filtre.

Prøv venligst med en anden kombination.