Vær med som Red Barnet Lokalforening

Som lokalforening har I mulighed for at spille en vigtig rolle, når en skole i jeres lokalområde afholder Venskabsløbet. Og I har mulighed for at få rigtig meget igen for jeres indsats.

I kan nemlig bidrage med viden om Red Barnets arbejde, erfaring med den lokale indsats, I yder, og et engagement, der kan motivere elever og lærere. Samtidig kan I få direkte del i nogle af de penge, som skolen indsamler – og dermed få mulighed for at give endnu mere hjælp til de dårligst stillede børn i jeres område. Som lokalforening har I nemlig mulighed for at modtage 25 procent af en skoles indsamlede beløb.

Jeres lokale kendskab har stor værdi, når vi hverver skoler til Venskabsløbet, derfor har vi brug for jeres hjælp til denne opgave.

I har to muligheder

 1. I kan hjælpe os med ”bare” at hverve skoler til Venskabsløbet i jeres lokalområde og dermed sikre, at der bliver sat fokus på trivsel, motion og samvær i skoler i jeres område. Det en god mulighed for jer som lokalforening for at åbne døren for en god dialog med skolerne mhb. et fremtidigt samarbejde.
  1. Hvervning sker ved, at I enten afleverer personligt eller sender en flot info. side (pr mail) om Venskabsløbet. Denne info. side kan I rekvirere ved at skrive til venskabsloebet@redbarnet.dk 
 2. I kan vælge aktivt at hjælpe skolen med planlægning og afholdelse af det lokale Venskabsløb og dermed tjene 25% af det indsamlede beløb den aktuelle skole samler ind. Penge som I kan bruge i jeres lokale Red Barnet arbejde for udsatte børn. Se mere info. under punkt B) her længere nede på siden.

Tilmelding
Tilmelding af skole til Venskabsløbet sker på https://venskabsloebet.redbarnet.dk/ - hvor skolen samtidig opretter en flot digital indsamling. Der er altså ingen håndtering af kontanter.


Der er to mål med Venskabsløbet

 1. Det ene er at give eleverne indsigt i andre børns livsvilkår og gøre en indsats for at hjælpe.
 2. Det andet er at sætte fokus på den fælles indsats og det fælles resultat – fremfor på den enkelte elevs indsats. Det skaber fællesskab og trivsel i klassen.

Derfor hjælper I med jeres samarbejde både de børn, som har gavn af Red Barnets arbejde, de børn som lige præcis har glæde af jeres lokale tilbud og de børn, som får styrket deres fællesskab i klassen med Venskabsløbet.

Herunder finder I alt, hvad I skal bruge for at indgå i et godt og gavnligt samarbejde. Start med at læse 'Brev til lokalforeningerne' – så er I godt klædt på.

God fornøjelse!

Sådan gør I - trin for trin

 • A) Opstart
 • B) Hvis I vælger at gå aktivt ind i det lokale Venskabsløb
  • Brug meget gerne jeres netværk til lokale virksomheder til at skaffe sponsorer til løbet.
  • Hold et oplæg inden løbsdagen på skolen om Red Barnets arbejde og jeres indsats lokalt. Fortæl om, hvad I gør, og hvilken forskel, det betyder. Brug gerne dokumentet 'Præsentation af Red Barnets arbejde' til det.
  • Hjælp til på løbsdagen - for eksempel som hjælper på ruten, som vejviser, hepper eller lignende.
  • Mød op på skolen, når det endelige indsamlingsresultat er opgjort og overræk et diplom, hvorpå I kan skrive det indsamlede beløb og sige officielt tak for indsatsen.

Når I sender hvervebrevene til skoler og sponsorer pr. mail, så husk at skrive kontaktoplysninger (navn, telefonnummer og mail) på den person i lokalforeningen, som skolen/virksomheden er velkommen til at kontakte.