Hvad er et #hashtag ?

SikkerChat leksikon

#Hashtags

Du har sikkert hørt begreber hashtag eller set det underlige havelågetegn # foran nogle ord på sociale medier. Men hvad er hashtags, og hvorfor bruger man dem?

Hashtags kan være et enkelt ord eller en sætning uden mellemrum med tegnet # foran. Det er populært at bruge hashtags på sociale medier som Twitter, og Instagram.

Hashtags er en måde at indeksere sit indhold på sociale medier. Det er en form for søgeord. Du kan eksempelvis lægge et billede af din aftensmad på Instagram og tilføje hashtagget #instafood. På den måde kan andre ikke alene se billedet af din aftensmad på din profil, hvis de søger på hashtagget #instafood vil de også kunne se dit billede. Så vil billedet nemlig dukke op sammen med de tusindvis af andre, som også har taget billeder af mad og tilføjet hashtagget #instafood.

Forskellige temaer har altså forskellige hashtags, og på forunderlig vis bliver brugere af sociale medier 'enige' om hvilke hashtags, man bruger om et bestemt emne. På Twitter er det for eksempel populært at markere et tweet (en tekstbesked på maks. 140 tegn) med hashtagget #dkpol, hvis tweetet omhandler dansk politik. Det gør det nemt for andre brugere at finde alt aktuelt indhold om dansk politik, hvis de søger på #dkpol.

Et hashtag gælder udelukkende på det medie, det er lavet – et billede eller et stykke tekst med hashtag på Facebook kan altså ikke findes ved en hashtag-søgning på Instagram og omvendt. 

Hvis du har en lukket profil på et socialt netværk, kan dit indhold kun ses af dine venner/følgere, uanset om du tilføjer hashtags til billederne/statusopdateringerne eller ej.