Blokering af personer og teknologier

SikkerChat leksikon

Blokering

Blokering kan ske på flere måder digitalt og på de sociale medier. Man kan blandt andet blokere personer, og man kan blokere cookies og pop-up vinduer.

Blokering af personer

En blokering af andre brugere på sociale medier forhindrer udvalgte personer i at se ens profil. Ved at blokere en person fra ens Facebook-profil, kan de ikke kontakte en, se ens profil eller kommunikere med en. Personens navn dukker heller ikke op i søgeresultater eller på ens venneliste.

Blokering virker begge veje, så de personer, man har valgt at blokere, vil også blive utilgængelige for en selv. Man kan også blokere brugere på eksempelvis Snapchat, hvis man ikke ønsker at modtage beskeder fra dem.

Blokering af teknologier

Man kan også blokere nogle teknologier fra sin webbrowser. Man kan for eksempel blokere cookies. Man kan også blokere pop-up vinduer og reklamer.

Når man blokerer for cookies, pop-up vinduer eller reklamer, kan man risikere, at nogle hjemmesider ikke vil give en adgang til deres hjemmesider. Det kan for eksempel være, hvis hjemmesiden tjener sine penge på at vise de besøgende reklamer. 

Blokering af reklamer

Hvis man vil blokere reklamer kræver det ofte, at man installerer et lille program i sin webbrowser, som kan sørge for at blokeringen foregår. 

Blokering af pop-up og cookies

I indstillingerne i ens webbrowser kan man under indstillingerne for privatliv og personlige oplysninger vælge at blokere eller tillade cookies fra alle eller fra bestemte websites. Det samme gør sig gældende for pop-up vinduer.

Det er forskelligt fra webbrowser til webbrowser, hvordan man ændrer på indstillingerne for privatliv og personlige oplysninger. I de fleste webbrowsere tilgår man indstillingerne i det øverste højre eller venstre hjørne af skærmen. Herfra finder man ofte indstillingerne for privatliv og personlige oplysninger.