Dilemma #1
Min datter går i 4.klasse og er 10 år. Mange fra klassen laver legeaftaler og sender beskeder og billeder til hinanden på WhatsApp. Jeg synes ikke min datter er gammel nok til at være på WhatsApp (aldersgrænsen på appen er 13 år - faktisk 16år efter GDPR), men jeg er bange for, at min datter bliver udelukket fra fællesskabet og går glip af aftaler.

 

Dilemma #2
Min datter har lige fortalt mig, at der bliver sendt et nøgenbillede rundt af hende på hendes skole og blandt unge i vores by. Hun siger, at hun selv har sendt billedet til sin kæreste, som hun jo har stolet på. Jeg forstår bare ikke, hvordan hun kunne finde på det. Jeg ved ikke hvad jeg skal sige til hende, eller hvordan jeg skal hjælpe hende.

 

Dilemma #3
Min søn er kommet hjem fra skole of fortæller, at han bliver drillet og er meget ked af det. Jeg er selvfølgelig ked af det på min søn vegne og vil gerne hjælpe ham. Men jeg har lidt svært ved at forstå, hvad det er drillerierne går ud på. Han viser mig sin Facebook-væg, hvor hans klassekammerater har skrevet 'supermand' til alle de billeder og kommentarer han har lagt på sin væg. Jeg spørger ham hvorfor det er slemt at blive kaldt supermand. Han fortæller at det er noget de kalder ham på en ironisk måde. Der findes et billede af ham fra 1. klasse, hvor han er klædt ud som supermand, og hans klassekammerater driller ham med det. Jeg har svært ved, hvordan jeg bedst kan hjælpe min søn, og hvordan jeg kan forklare til skolen eller til Facebook, at det er ubehageligt for ham, at bliver 'forfulgt' af supermands-kommentarer på de sociale medier.