22-06-2017

Se unges anbefalinger om børn og unges digitale liv

På dette års Folkemøde overrakte unge fra SoMe-Ungepanelet deres anbefalinger om børn og unges digitale liv til repræsentanter for blandt andet folkeskolen og forældreorganisationer og med kulturminister Mette Bock blandt tilhørerne.

I løbet af det seneste år har SoMe-Ungepanelet, der består af ni unge i alderen 12-17 år, arbejdet med deres anbefalinger om blandt andet digital mobning, billeddeling, tonen på nettet og digitale fodspor. De unge er eksperterne på deres eget liv, og det er med udgangspunkt i egne og deres jævnaldrenes erfaringer med digitale medier, at anbefalingerne er blevet til.

Ungepaneldeltagerne repræsenterer en bred mangfoldighed af unge i Danmark – fra forskellige geografiske områder, med forskellige etniske og socialøkonomiske baggrunde. I processen er unge fra online gruppechatten på Cyberhus også inddraget i diskussionen af temaerne, så gruppen af unge er bredt repræsenteret.

SoMe-Ungepanelet er nedsat af Red Barnet i samarbejde med Medierådet for Børn og Unge, Center for Digital Pædagogik og ENIGMA — Museum for post, tele og kommunikation. Projektet er sponsoreret af Telia og støttet af EU-Kommissionen under Connecting Europe Facility

Panelets kommer med en række anbefalinger inden for emner som for eksempel digital mobning, deling af billeder og forbrug af medier. 

Forældre skal ikke være dobbeltmoralske. For eksempel når de siger, at man ikke skal sidde med mobilen til aftensmaden, og så selv gør det og siger: 'Det er noget andet'.

– SoMe-ungepanelet