10-11-2017

'Her er de nyeste apps vi bruger'

Emilie og Caroline har været i skolepraktik hos Red Barnet i denne uge. Vi bad dem fortælle om de nyeste apps, de bruger.

Tekst: Emilie Stensgaard Petersen og Caroline Hoeck

Homescapes

Homescapes er et underholdende spil, hvor man skal klare nogle baner for at optjene stjerner, som du kan bruge til at renovere dit hus. Vi bruger appen, når vi sidder og keder os og vi ikke ved hvad vi skal lave. Vi bruger den også, når vi er i selskab med andre. Det kan være man sidder i et selskab, hvor der er flere personer, der har appen og så spiller man spillet samtidig med at man snakker om, hvor langt man er nået. Det findes et andet spil, der ligner det meget. Det hedder gardenscapes. Gæt selv, hvad man skal renovere!

Ampme

Ampme er en musikapp, hvor man fx kan connecte med sine venner og høre musik sammen. Det er supersmart, hvis man eksempelvis sidder i skolen og gerne vil høre musik med sin ven/veninde. Så kan den ene sætte musik på og ens ven kan connecte og så vil man automatisk høre det samme musik på samme tid. Man kan også connecte med andre rundt omkring i verden. I appen kan man bruge nogle forskellige musiktjenester herunder dit eget musikbibliotek, youtube, spotify og soundCloud.

Ballz

Ballz er et spil, hvor man skal skyde bolde af sted og forsøge at ramme rigtigt. Man skal ramme nogle kasser. Inde i kassen står et bestemt nummer, og man skal den med det antal bolde inden den forsvinder. Man skal have alle kasserne til at forsvinde før kasserne når bunden. Spillet bruges ligesom mange andre spil til tidsfordriv hvis man keder sig og ikke ved hvad man skal tage sig til. Man spiller det både sammen med venner eller hvis man er alene.

 

Whisper

Med Whisper kan man oprette en anonym profil, som ikke kan findes af andre. På appen kan du skrive med andre folk, være med i grupper som du interesserer dig for, og du kan komme med anonyme tilståelser. Det er fedt at kunne komme med anonyme tilståelser da man ikke skal bekymre sig om hvad folk tænker om en da ingen ved hvem du er. Folk deler for eksempel deres meninger omkring den amerikanske præsident, problemer i deres forhold eller problemer med vennerne. Det er en super sjov app, men man skal huske at passe på med hvilke oplysninger man deler, man skal eksempelvis ikke dele fulde navn, telefon nummer, adresse osv.

Reflectly

Man bruger Reclectly til at holde sin digitale dagbog. Man starter med at sige hvor god ens dag har været også i forhold til hvor god eller dårlig den har været stiller den nogle spørgsmål og den stiller dagens spørgsmål. Det er en god app fordi hvis der er nogle problemer eller noget andet som du ikke vil dele, kan det være rart at komme ud med det på en app.

 

Se også artiklen, hvor Caroline og Emilie fortæller om, hvad de bruger YouTube til.

 

Caroline og Emilie med mobiltelefoner
To mobiltelefoner med apps

Om Emilie

  • 15 år og går i 9. klasse på Trekronerskolen i Roskilde
  • har en Iphone 5s og en PC
  • bruger i løbet af en almindelig dag typisk Messenger, Pinterest, Snapchat, Facebook, Youtube, Instagram, Netflix og Twitter.

Dagligt tidsforbrug (gennemsnit):

  • mobil og computer: 4 timer
  • TV: 0 timer og 0 minutter (’ok, måske fem mniutter, hvis jeg snakker med min mor eller far’)

Længste sammenhængende periode i 2017, hvor hun ikke brugte mobil og var på nettet: 12 timer (’Jeg sov længe!’)

Om Caroline

  • 15 år og går i 9. klasse på Christianshavns skole.
  • har en Huawei P9 Lite og en PC – hendes iPad er lige gået i stykker.
  • bruger i løbet af en almindelig dag Snapchat, Facebook, Messenger, Pinterest, Instagram, Netflix og Twitter.

Dagligt tidsforbrug (gennemsnit):

  • mobil og computer: 3 timer
  • TV: 0 timer og 0 minutter

Længste sammenhængende periode i 2017, hvor hun ikke brugte mobil og var på nettet: 24 timer (’Fordi min telefon blev stjålet i metroen’).