06-04-2013

Anonyme spørgsmål fra hele verden på Ask.fm

Der er god grund til at tale med børn og unge om risikotemaer, hvis de bruger Ask.fm. Sidens tjenester udfordrer såvel temaer som anonymitet, chikane og kontakter fra fremmede på nettet.

Anonyme spørgsmål fra andre brugere

Ligesom Formspring.me er Ask.fm et sted på nettet, hvor man kan stille anonyme spørgsmål til andre brugere. Til forskel fra Formspring er brugerprofilerne på Ask.fm offentlige og man kan 'følge' hinanden.

Siden appellerer især til børn og unge. Et hurtigt besøg på siden viser, at foreløbigt mere en 1000 danske børn og unge har profiler på hjemmesiden. Anonymiteten på Ask.fm kan være spændende for nogle unge, men den kan også lægge op til chikane og grænseoverskridende spørgsmål og i værste fald mobning. Det er også værd at bemærke at brugernes profiler ligger fuldt offentligt tilgængelige på siden.

Der er god grund til at tale med børn og unge om risikotemaer, hvis de bruger Ask.fm. Sidens tjenester udfordrer temaer som anonymitet, chikane og kontakter fra fremmede på nettet.

Ask.fm i strid modvind

Hjemmesiden har været i strid modvind i medierne, fordi der ikke har været den store vilje fra ejerne til at give brugerne mulighed for at klage eller få fjernet chikanerende beskeder. Hjemmesiden er lavet i Letland i 2010.