Plug and play til hjemmeskole

Online undervisning

Når vi ikke kan være fysisk sammen, og har undervisning online, har vi brug for at have et stærkt fokus på klassens fællesskab, når vi mødes digitalt.  

Fællesskabet og den sociale trivsel er afgørende for, at børn har en god skolegang - at de trives, udvikler sig og har muligheden for at lære noget 
 
Vi har samlet nogle af vores gode materialer og aktiviteter, og digitaliseret dem, så de også kan bruges ved skærmen.   

Der er både aktiviteter, der kan bruges som energizers i undervisningen, og materialer, der støtter elevernes refleksion om deres fællesskab i klassen.  

Aktiviteterne herunder er primært rettet mod mellemtrin og udskoling – altså 4.-9. klasse. 

Hvis du er på udkig efter online fællesskabende aktiviteter til børnehaveklassen eller indskolingen – altså 0.-3. klasse – kan du finde inspiration Fri for Mobberis hjemmeside. 

Opmærksomhedspunkter ved online undervisning  

  • Det er svært at aflæse ansigtsudtryk og kropssprog gennem skærmen. Vær ekstra opmærksom på, hvordan eleverne reagerer på den aktivitet, du sætter i gang, og følg op med elever, der har behov for det.  

  • Vurr altid, om den aktivitet du sætter i gang, skaber tryghed og mulighed for værdig deltagelse for alle. Det kan fx føles utrygt at have kameraet tændt ved nogle aktiviteter. 
  • Deltag selv i aktiviteterne – du er jo også en del af klassens fællesskab.