Red Barnets Skoletjeneste

Om Red Barnets Skoletjeneste

Red Barnets skoletjeneste sætter børns rettigheder, FN’s verdensmål, trivsel og læring på skoleskemaet. 
Hvert år engagerer vi tusindvis af børn og fagpersoner i undervisningsverdenen.

Vi tilbyder undervisningsforløb, events og skoleindsatser til alle trin i grundskolen inden for børns trivsel i skolen, børns digitale liv og børn i katastrofer.

Alle vores materialer er gratis og tilgængelige på Red Barnets Skolesite.

Vi samarbejder med vores 76 Red Barnet ambassadørskoler, der er fordelt over hele Danmark. Skolerne markerer hvert år FN’s Børnerettighedsdag, og derudover engagerer de sig i en lang række forskellige aktiviteter i samarbejde med Red Barnet og lokalsamfundet.  

 

43 %

af alle 0.-3. klasser bruger Fri for Mobberi

76

ambassadørskoler 

47.000

børn deltog i Børnerettighedsdagen 2017

Vi når hundredtusindvis af skoleelever hvert år


Her kan du læse mere om et udpluk af vores projekter i Skoletjenesten. 

Sådan gik det i 2017:

  • I 2017 deltog 47.000 elever fordelt på 282 skoler i vores årlige fejring af FN’s børnekonvention på børnerettighedsdagen den 20. november. Årets tema var 'Børn på flugt i Danmark og resten af verden'. Læs om børnerettighedsdagen 2017.

  • I forbindelse med børnerettighedsdagen udkom vi med det nye undervisningsmateriale til udskolingen 'Deadline Syrien'. I en interaktiv dokumentar skal eleverne lege journalister og undersøge livet som flygtninge. Læs om Deadline Syrien.
  • I 2017 nåede vi ud til 168.000 elever fordelt på 868 skoler på Trivselsdagen med materialet ”Min skole – Min ven”. Projektet er skabt i samarbejde med Call me - Tal Ordentligt. Læs mere om Min skole – Min ven.
  • I 2017 løb 13.526 elever på 38 skoler Venskabsløbet, som er Red Barnets velgørenhedsløb skabt i samarbejde med Call me - Tal ordenligt. Eleverne indsamlede 741.250,28 kr. til Red Barnets arbejde. Læs mere om Venskabsløbet 2017.
  • I samarbejde med H.K.H. Kronprinsesse Mary og udviklingsminister Ulla Tørnæs var vi på skolebesøg på Hedegårdenes Skole i Roskilde den 27.09. Temaet for besøget var pigers rettigheder og børneægteskaber. Læs om besøget. 
  • I år 2017 kunne vi fejre 10 år med anti-mobbeindsatsen 'Fri for mobberi', som vi har udviklet sammen med Mary Fonden. Indsatsen benyttes i 50 % af alle børnehaver og 43 % procent af alle 0.-3.klasser. Læs om Fri for mobberi.

Kommende projekter i 2018:

  • I 2018 igangsætter Red Barnet med støtte fra Egmont Fonden og Novo Nordisk Fonden en ny indsats, som skal give støtte til nytilkomne flygtningebørn i danske modtageklasser. Projektet hedder ’Fra flugt til skolegang’ og vil på fire år nå ud til 6.000 flygtningebørn i 35 kommuner.