Venskabsløbet 2017

Højdepunkter fra dagen

18-10-2017

Venskabsløbet 2017 - billeder og videoer

18-10-2017: Tusindvis af friske skoleelever i hele landet har i år deltaget i Red Barnets velgørenhedsløb, Venskabsløbet. Se her, hvordan det gik, da eleverne snørede kondiskoene og løb penge ind til de mest udsatte børn i Danmark og resten af verden.

”Selvfølgelig kan man være venner med nogle, man ikke kender!”  

Sådan lyder det fra Sylvester fra 2. klasse på Kildevældsskolen, da han lige er blevet færdig med at løbe til Skolernes Motionsdag den 13. oktober. Skolen har - sammen med masser af andre skoler landet rundt - valgt at dedikere deres motionsdag til Venskabsløbet. Et løb med venskaber og fællesskab i centrum, og hvor børnene løber for mere end deres egen sundhed.

Eleverne har sammen brugt motionsdagen på at løbe penge ind til Red Barnets arbejde for de mest udsatte børn. På den måde har de både været gode venner for hinanden og for de venner, de ikke kender. 

 

">

”Vi siger til børnene, at når de er ude og løbe, så kan de tænke over, at de faktisk er i gang med at samle penge ind til andre børn – det giver en stor motivation og skaber et fællesskab hele vejen rundt, og det er rigtig vigtigt”, siger Andreas Kåri, der er lærer på Kildevældsskolen i København.  

Niels fra 6. D på Glostrup Skole har også løbet Venskabsløbet, og det har gjort stort indtryk på ham, at han har været med til at hjælpe andre børn, mens han løb: 

"Jeg bliver glad inden i, når jeg kan hjælpe nogen børn, der har det svært. Jeg har det ikke særlig svært i forhold til andre. Det kan jo være, de er blevet slået. Så er det jo os, der kan hjælpe dem. Det er rart." fortæller han. 

Alle kan være med 

I løbet af dagen hepper eleverne på hinanden og giver den alt, hvad de kan for at løbe så langt som muligt og hjælpe udsatte børn. Det giver dem en følelse af sammenhold i hele klassen, i stedet for at fokusere på den enkeltes resultat, fortæller Andreas Kåri, lærer på Kildevældsskolen.   

 ”Normalt kan eleverne godt føle, at motionsløbet lidt er en konkurrence, men med denne her indsamling bliver det en helt anden fornemmelse. For uanset om man har løbet 5, 10 eller 20 runder, så har man været med i fællesskab til at samle penge ind – og det kan alle være rigtig stolte af,”  uddyber han. 

Alberte fra 6. klasse på Kildevældsskolen kan også mærke, at hun giver den lidt ekstra i dag: 

”Når jeg løber, presser jeg mig selv lidt mere, fordi jeg tænker, at så hjælper vi børnene med mere mad og mere vand,” forklarer hun.

I Venskabsløbet er det både lokale erhvervssponsorer, forældre og bedsteforældre, der støtter eleverne.   

”Mine forældre og bedsteforældre er sponsorer for mig. De synes, det er en god idé, fordi man hjælper andre, samtidig med man løber,” siger Anna Lena fra 6. klasse på Kildevældsskolen. 

Takket være skoler og sponsorers store engagement har Red Barnet mulighed for at nå ud til endnu flere udsatte børn i Danmark og resten af verden. Det er vi utrolig glade og taknemmelige for! 

Fakta om Venskabsløbet 2017

  • 46 skoler har været med i Venskabsløbet i 2017 
  • Over 14.300 børn har deltaget i Venskabsløbet 2017
  • Godt 11.000 af dem afholdte det på Skolernes Motionsdag den 13. oktober før efterårsferien